Medicii de familie din județul Sibiu nu mai au VACCIN antigripal

Medicii de familie din judeţ au epuizat stocul de vaccin antigripal, a anunţat astăzi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

„Vaccinul antigripal a fost epuizat în judeţul Sibiu. (…) În ultima săptămână s-a epuizat stocul de vaccin antigripal rămas, vaccinându-se 49 de persoane în judeţul Sibiu. Astfel, în sezonul 2018-2019 au beneficiat de vaccin antigripal gratuit 26.620 de persoane aflate în grupele de risc”, se arată în comunicatul DSP Sibiu.

Patru pacienţi din judeţ au fost confirmaţi cu gripă, iar alţi doi au decedat, fiind suspecţi de virusul gripal, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal.

Printre cei patru sibieni diagnosticaţi cu gripă în urma analizelor de laborator se numără o femeie în stare gravă, în comă, internată în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

„În anul 2019 au fost confirmate zece cazuri de gripă, din care, săptămâna trecută, patru cazuri. Este vorba de o femeie de 55 de ani din Sibiu, cu virus gripal AH1, neinternată în spital, cu evoluţie favorabilă. Mai avem doi copii cu gripă. Un băieţel de patru ani, din Sibiu, cu AH3, neinternat, cu evoluţie favorabilă şi o fetiţă de 5 ani din Sibiu, cu virus gripal AH1, neinternată. Şi s-a mai confirmat gripa la o pacientă de 50 de ani, internată în spital, în ATI, cu AH1. Este intubată, în stare gravă”, a spus Krisztina Gaal.

Alţi doi pacienţi suspecţi de gripă au decedat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Decebal Todăriţă.

One Comment

  1. Pingback: Sibiu | Ziarul Mesagerul – Medicii de familie din județul Sibiu nu mai au VACCIN antigripal – Made in Transilvania

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*