Ministrul Transporturilor, în vizită pe Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a efectuat, ieri, alături de directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor, și reprezentanți ai CNADNR, o vizită de lucru pe Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu. Este pentru prima dată când CNADNR execută lucrări în regie proprie.

Au fost promovate două faze de intervenție pentru refacerea corpului autostrăzii în urma Expertizei Tehnice și a Proiectului de Remediere. Faza I a constat în intervenția imediată asupra terenului de fundare al corpului autostrăzii. Această etapă a cuprins organizarea de șantier, pregătirea terenului, achiziția de material și realizarea proiectului de fundare. Faza II reprezintă reconstrucția efectivă a sectorului, în baza proiectului inițial. Termenul pentru reluarea circulației rămâne stabilit în luna septembrie 2016. Lucrările de refacere aferente lotului 3 au început în luna aprilie 2016. „Termenul pentru reconstrucția celor 200 de metri de pe Orăștie – Sibiu se menține. Se va face expertiza pe întreg lotul, iar dacă apar probleme le vom remedia pe parcurs, fără a afecta traficul. Apreciez că ați avut curajul să preluați voi lucrarea. Decizia aceasta trebuie respectată. Reparăm ce nu au făcut alții, din păcate, dar pe banii lor. Nu trebuie să existe nicio abatere de la termenul de finalizare înaintat și pentru cea mai mică întârziere vă rog să-mi prezentați soluțiile“, a avertizat ministrul Bușe.

vizita ministru orastie

Valoarea contractelor este de 3.715.262,5356 lei fără TVA. Suma este asigurată din garanții de bună execuție a constructorului, Salini Impreglio SpA, care au fost executate de către CNADNR. Compania a executat garanția de bună execuție constituită de către Salini Impregilo SpA, în valoare de 60.479.160,00 lei, sumă ce a fost încasată de companie de la banca emitentă în data de 28 aprilie 2016.

2 orastie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*