Minune! A început asfaltarea porțiunii închise din Calea Dumbrăvii

După ce săptămâna trecută municipalitatea a anunțat că porțiunea din Calea Dumbrăvii cuprinsă între strada Bahluiului și strada Argeșului va fi redată circulației în această săptămână, pe șantierul deschis încă din luna mai lucrurile au început să se miște ceva mai repede.

Joi a început turnarea unui prim strat de asfalt, iar muncitorii spun că de luni porțiunea aflată în lucru va putea fi redată circulației, chiar dacă în zonă lucrările vor continua.

Odată cu reluarea circulației pe acest tronson de stradă se va închide traficului rutier porțiunea din Calea Dumbrăvii cuprinsă între străzile Gheorghe Dima și Alexandru Vlahuță. Odată cu instituirea acestei noi restricții de trafic pe strada Argeșului se va institui circulația în dublu sens pe porțiunea dintre Calea Dumbrăvii și strada Goethe, pentru ca cei care vin dinspre pădurea Dumbrava să aibă la dispoziție o rută ocolitoare a sectorului aflat în lucru. Lucrările pe acest tronson ar trebui finalizate în aproximativ o lună.

Lucrările pe segmentul cuprins între strada Bahluiului și starda Argeșului au început la 15 mai, dată la care traficul a fost restricționat. Ele ar fi trebuit finalizate într-o lună și jumătate, adică până la 1 iulie. Nimeni, însă, nici din partea Primăriei, nici a constructorului nu a oferit o explicație pentru dublarea timpului de execuție.

Intenția municipalității este de a transforma Calea Dumbrăvii, între intersecția cu Bulevardul Mihai Viteazu și intersecția cu strada Ludoș într-o așa zisă „arteră smart”. Totul cu scopul declarat de către primarul Astrid Fodor de a îmbunătăți mobilitatea urbană și de a încuraja mersul pe jos sau cu bicicleta.

„Este prima stradă din Sibiu care va urma un nou concept, acela al mobilității urbane smart. Lățimea generoasă a străzii ne permite să o amenajăm astfel încât sibienii să fie încurajați să utilizeze bicicleta, transportul public sau deplasarea pietonală, în locul mașinii personale”, declara Fodor la sfârșitul anului trecut, în momentul semnării contractului de execuție cu firma Terra Building.

Proiectul prevede ca strada să aibă în continuare sens unic de circulație între Bulevardul Mihai Viteazu și strada Bahluiului, parcări de o parte și cealaltă a străzii, pistă de biciclete, dar și o bandă specială dedicată transportului în comun pe care se va circula în sens invers dinspre Bulevardul Mihai Viteazu spre strada Ludoș.

Întreaga lucrare de pe Calea Dumbrăvii a fost contractată pentru suma de 8,7 milioane de lei, sumă provenind din fonduri europene nerambursabile obținute de Primăria Sibiu și ar trebui finalizată în 14 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Ordinul a fost emis în martie 2021, ceea ce înseamnă că totul ar trebui să fie gata în mai 2022.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*