Miturile românești reinterpretate, la Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu, ediția a VI-a

Cea de a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu va avea loc în zilele de 8, 9 și 10 iunie, în Pavilionul Muzeal Multicultural de la intrarea principală în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Vor fi prezenţi peste 30 de desenatori şi autori de benzi desenate din țară şi din străinătate  pentru a expune, a desena, a gândi, a vorbi şi a râde pornind de la banda desenată.

„Va fi… odată ca niciodată”, tema festivalului de anul acesta, va scoate în evidenţă miturile și tradițiile din România proiectate în viitor, într-un univers fantasy, science-fiction, post-apocaliptic, ucronic, cyber-punk sau distopia. De la prima sa ediţie, din 2013, Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu atrage anual peste 2.000 de participanţi, impunându-se ca unul dintre evenimentele de marcă din sfera artelor grafice din România.

Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de Asociaţia de prietenie Ille et Vilaine – Sibiu, Complexul Naţional Muzeal ASTRA, Sibiu şi Asociaţia Solidarité 35 Roumanie. Acţiunea este susţinută de Institutul Francez din România, Delegaţia Wallonie-Bruxelles Bucureşti, Institutul Cultural Român, Centrul Cultural German din Sibiu, Consiliul Departamental Ille et Vilaine, revista Comics, Ghidul Pozneţ de Cultură şi de firmele Rohrer, Unimat, Metropolis, Wacom, Carrefour, Mindspot, Havana Club, Brick Mania, ATU Toy, Urby.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*