Mobilitatea viitorului, dezbătută la Sibiu

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER) va organiza la Sibiu, marți, 17 aprilie, conferința “Mobilitatea viitorului”, pentru a dezbate viitorul mobilității urbane și pentru a propune alternative practicilor curente de mobilitate.

Evenimentul va avea loc în colaborare cu Primăria municipiului Sibiu și împreună cu partenerii: Groupe Renault, Groupama Asigurări, Holcim, ENGIE, PwC, Orange și Arval.

Sibiu este orașul în care se va încheia „Caravana mobilității”, lansată de CCIFER în octombrie 2017.

Apariția unor noi tipuri de autoturisme (electrice, autonome), modalități de transport (car-sharing), constrângeri de mediu și urbane (parcări, orașe mai curate), impun o conștientizare la nivelul utilizatorilor finali, a colectivităților locale și a companiilor. CCIFER, împreună cu partenerii săi, propune cu acest eveniment un concept integrat de sensibilizare și schimb de bune practici pentru a le permite diferiților actori implicați să-și reevalueze opțiunile, să-și identifice parteneri și să conceapă noi soluții adecvate mobilității în viitor. În același timp se creează o mai bună sinergie de cooperare între actorii locali și companii.

„După trei ediții ale acestui eveniment la Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, Camera Franceză de Comerț și Industrie în România (CCIFER) încheie seria de conferințe «Mobilitatea viitorului» la Sibiu. Ne bucurăm că suntem astăzi la Sibiu, un lider regional în sudul Transilvaniei, dar și cu o strategie de dezvoltare durabilă ambițioasă pentru 2023. Împreună cu Primăria Sibiu și doamna primar Fodor ne dorim să deschidem un dialog de cooperare și să realizăm un schimb de bune practici pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a orașelor în care trăim și a răspunde nevoilor cetățenilor și al comunității, mai ales în termeni de mobilitate» a declarat François Coste, președinte CCIFER.

CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice. O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, CCIFER este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. Camera reunește peste 500 de companii franceze și române care reprezintă 18 miliarde de euro și peste 125.000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*