Mocănița și-a luat rămas bun de la ”Cuceritor”. Moto-drezina a luat drumul Câmpiei Transilvaniei

Moto-drezina cu motor de Trabant care a deservit liniile Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului în ultimii 10 ani a plecat spre Câmpia Transilvaniei. Va ”cuceri” noi kilometri de pe tronsonul Teaca – Râciu.

”Cuceritorul”, cum a fost denumită moto-drezina cu motor de Trabant de care se foloseau membrii Asociației ”Prietenii Mocăniței” pentru a întreține liniile trenulețului de pe Valea Hârtibaciului a plecat ieri spre Câmpia Transilvaniei.
”Ne-am despărțit de moto-drezina cu motor de Trabant cu care am crescut în ultimii 10 ani. Creația lui Marian Dumitru la Arad, moto-drezina a căpătat la noi numele de Cuceritorul, deoarece cucerea mereu noi kilometri de linie. Cu ea am circulat pentru prima dată de la Agnita până dincolo de Balta Bârghișului și de la Cornățel până aproape de Fofeldea și tot cu ea am bucurat în primii ani sute de copii și adulți. Ea ne-a permis să punem la punct linia dintre Cornățel și Hosman astfel încât azi putem circula cu trenul, cei doi vagoneți ai ei cărând nu doar pasageri, ci și traverse, piatră spartă, chiar și șine de cale ferată.
Iar de astăzi va cuceri noi kilometri de linie în Câmpia Transilvaniei, pe tronsonul Teaca – Râciu, administrat de Asociatia Mocanita Transilvaniei”,transmit membrii asociației.
Foto: Asociația Prietenii Mocăniței

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*