Multiculturalitatea, sărbătorită de Muzeul ASTRA prin Ziua Patrimoniului European

Pentru a celebra Zilele Europene ale Patrimoniului și ca parte integrantă a proiectului „Ziua Patrimoniului European. Tradiții diferite, valori comune”, Muzeul ASTRA a organizat, în această după-amiază, o serie de activități care au avut ca temă multiculturalitatea.

Casă de împletitor de paie din Cisnădioara

„Evenimentul central al proiectului este vernisajul caselor săsești din Cisnădioara, Șeica Mică și Hamba. Vizitatorii muzeului vor putea cunoaște mai bine cele trei localități prin intermediul monumentelor deținute de muzeu, al modului de organizare al interiorului lor și prin poveștile reprezentanților comunităților amintite. Tot cu acest prilej, sunt organizate demonstrații culinare cu preparate specifice săsești, dar și românești, iar vizitatorii sunt invitați să ia parte la ateliere meșteșugărești de tâmplărie, de pictat mobilier și de împletit paie, susținute de meșteri populari. Buna dispoziție este asigurată de ansambluri folclorice săsești de muzică și dans”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, manager general Muzeul ASTRA.

Casă de viticultor din Șeica Mică (dreapta) și gospodărie de agricultor din Hamba (stânga)

În cadrul proiectului, au mai fost organizate proiecții de filme având ca tematică multiculturalitatea în context european și a fost vernisată o expoziție foto-documentară, „Luxembourg 2007”, pentru a marca aniversarea a 10 ani de când Luxemburg a fost Capitală Culturală Europeană alături de Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*