Muzeul ASTRA începe campania agricolă de primăvară

Odată cu venirea primăverii, în Muzeul ASTRA a început… campania agricolă. Astfel în lunca muzeului a fost pregătit terenul și se va trece la plantări de arbagic, morcovi, cartofi și mazăre, apoi de porumb și floarea soarelui.

Totul se face în mod tradițional, cu unelte tradiționale, astfel încât vizitatorii muzeului să poată vedea „pe viu” cum se practica agricultura tradițională în satele românești.

„ Dumnezeu ne-a dat încă o primăvară! Și ce primăvară! O primăvară ASTRA(lă)!

Așa cum am învățat din străbuni, ne pregătim cumsecade odăile, dar și oborul din luncă. Doar-doar să avem ce pune pe masă, la casă de om gospodar, cu suflet mare!

În această săptămână, începem campania de primăvară agricolă într-un demers marca Muzeul ASTRA. Punem arbagic, morcovi, pătrunjel, cartofi și mazăre, apoi porumb, fasole și floarea soarelui. Cum nimic pe astă lume nu se face doar din vorbe, ordinea nu este întâmplătoare, ci atent stabilită de specialiști în domeniu. Până acum, de pildă, am mărunțit bine pământul din lunca muzeului.

Vom folosi unelte arhaice și vă mărturisim că vrem musai să terminăm până-n Sfintele Sărbători Pascale. Dacă o fi să avem nevoie de o mână de ajutor, vă anunțăm. Ce părere aveți?

Revenim cu imagini și clipuri de pe ogor. Avem de muncă!” au postat cei de la Muzeul ASTRA pe pagina de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*