Muzeul ASTRA la „Mascaras del Mundo”

Muzeul ASTRA participă la expoziția internațională „Măștile Lumii“ / „Mascaras del Mundo“, organizată de Ambasada României în Cuba.

Astfel, într-o fostă mânăstire franciscană din centrul istoric al Havanei sunt expuse 32 de măşti tradiționale româneşti, alături de exponate din șapte state de pe trei continente. „La vernisaj au participat înalți diplomați din America Centrală și de Sud, dar și din Asia, împreună cu oameni de cultură din țările implicate în proiect. Toți cei prezenți au observat în expoziție măiestria artisitcă a țăranului român, reliefată prin simbolistica și teatralitatea măștilor expuse. 14 dintre cele 32 de măști expuse fac parte din colecția Muzeului ASTRA. Delegația noastră a participat la mai multe ateliere de lucru în Cuba, conferințe, cercetări, emisiuni radio și schimburi de experiență. Noi vom organiza ateliere meșteșugărești și educaționale în unitățile de învățământ din Havana pe tot parcursul prezenței noastre aici. Implicarea noastră activă într-un astfel de proiect duce din nou Muzeul ASTRA pentru hotare și reconfirmă acest spațiu ca fiind un pol al culturii și al diversității culturale“, a declarat managerul Ciprian Anghel Ștefan.

Muzeul sibian este prezent la Havana și cu Ioana Negoiță, un meșter popular, creator de măști tradiționale românești. Cu prilejul acestui proiect, delegația realizează în Cuba cercetări de teren și expediții, pe „urmele“ exploratorilor Emil Sigerus și Franz Binder.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*