Muzeul ASTRA, prezent în standul județului Sibiu la Târgul de Turism al României

O echipă de 18 specialiști din Muzeul ASTRA se află de săptămâna trecută în București, la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară.

Acolo au contribuit la amenajarea standului turistic al județului Sibiu, un stand care măsoară 146 de metri pătrați. Acesta este pregătit special pentru demonstrații de gătit, gradene pentru public, dar și cu spații destinate informării și discuțiilor cu vizitatorii. Tema centrală a participării regiunii Sibiului la Târgul de Turism al României este Programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

„O instituție de cultură are obligația de a ajuta la construirea turismului cultural, iar Muzeul ASTRA demonstrează prin acțiunile și programele culturale că își asumă rolul de exemplu la nivel național în ceea ce privește valorizarea tradițiilor rurale din România. Mulțumim pentru această oportunitate Consiliului Județean Sibiu, autorităților locale și AJTS. ASTRA este despre cultură! ASTRA înseamnă  autenticitate, calitate și identitate. Centenarul să ne găsească uniți! Așa și-ar dori înaintașii!”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

La Târgul de Turism al României Muzeul ASTRA este prezent cu oferta turistică pe anul 2018, dar și cu o serie de ateliere demonstrative. În cadrul acestora participă meșteri tradiționali ca Benonia Centea – Sibiu, pictat icoane pe sticlă; Sebastian Paic – încondeiat ouă, Braşov; Carpeniţa Colea – Târgovişte, confecţionat mărţişoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*