Muzeul ASTRA, redeschis pentru public! REGULI și MĂSURI DE SIGURANȚĂ pentru vizitare | VIDEO

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, s-a numărat astăzi printre primii vizitatori ai Muzeului ASTRA, odată cu reluarea programului normal de vizitare.

Muzeul ASTRA va fi deschis zilnic, între orele 8 și 20.

Cîmpean i-a felicitat pe angajații muzeului pentru munca depusă în toată această perioadă și i-a îndemnat pe sibieni să își reia tradiția de a vizita Muzeul ASTRA, mai ales că de acum pot încerca aici o nouă experiență: aleile senzoriale amenajate în zona de pădure. „În Sibiu nu doar simți gustul local, ci și natura”, a spus președintele CJ Sibiu, după ce s-a plimbat desculță pe aleile pavate cu lemn, piatră și cărămidă.

Aleile din lemn încep din zona unui pod acoperit din Gura Râului, monument expus în Muzeul în aer liber. Traseul continuă în lunca Muzeului ASTRA, un spațiu care leagă două peisaje simbolice ale României – Delta Dunării și peisajul montan al Carpaților. Următorul spațiu de interacțiune al aleilor senzoriale este Etno Tehno Parc, un loc unde publicul tânăr regăsește ateliere interactive specifice, puse în scenă de meșteri și animatori culturali. Aleile senzoriale măsoară peste 2 kilometri. Amenajarea lor a început în urmă cu doi ani cu partea construită din lemn, iar bucata amplasată în pădure a fost realizată în toamna anului trecut.

Muzeul ASTRA a înregistrat astăzi un număr de 338 de vizitatori, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Cosmin Călinescu.

Conducerea Muzeului ASTRA a respectat toate obligațiile și recomandările făcute de autorități și de specialiștii din domeniul medical, pentru a se asigura că atât personalul, cât și publicul larg se pot bucura în siguranță de tot ceea ce are de oferit Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Astfel, au fost montate panouri din plexiglas în zonele de casierii, la cele trei intrări în Muzeul ASTRA, distanțiere autocolante la casierii și la intrări, au fost amenajate șase puncte cu dezinfectant, au fost amplasate panouri informative cu normele sanitare și de distanțare socială recomandate de INSP și au fost realizate materiale video informative despre cum se poate efectua în siguranță o vizită la muzeu.

Respectând normativele, muzeul poate primi un flux zilnic de 2.500 de turiști.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*