Muzeul Brukenthal dorește să acopere cu sticlă prima curte interioară a Palatului din Piața Mare

Prima curte interioară a Palatului Brukenthal din Piața Mare ar putea fi acoperită cu sticlă, în viitor. Propunerea îi aparține directorului interimar a instituției, Alexandru Constantin Chituță, care vine și cu o serie de argumente pentru a-și susține ideea.

Ce ați spune dacă, în viitor, prima curte interioară a Palatului Brukenthal din Piața Mare ar fi acoperită cu sticlă? Propunerea îi aparține directorului interimar al instituției, iar pe pagina de faceboom a Muzeului au fost lansate deja poze cu acest proiect.
”În ultima vreme Parohia Evanghelica CA din Sibiu a lucrat, în calitate de proprietar la realizarea documentației privind restaurarea Palatului Brukenthal din Piața Mare. In acest sens, personal, am venit cu ideea că eu nu aș percepe realizarea acestui imobil fără a avea în vedere ca prima curte a Palatului Brukenthal din Piața Mare să fie acoperită cu un acoperiș de sticlă. În acest sens activitățile muzeului se pot dezvolta, vom putea avea o mai mare posibilitate a organizării diferitelor evenimente, de orice fel, pe întreaga durată a anului. Cu acest prilej și atlanții din portalul din interior sunt protejați. Sunt foarte multe exemple de acest gen în lumea întreagă de la Muzeul Louvru la British Museum, Metropolitan Museum etc. Trebuie să gândim dezvoltarea pe termen lung și să avem în vedere folosirea fiecărui spațiu la justa valoare. La fel pe lângă această simulare pe care am realizat-o cu o prietenă din București, Silvana Porojnicu, arhitect la TVR, avem în vedere și realizarea unor proiecte pentru punerea în valoare a spațiilor din podurile clădirilor. Sunt spații mari care în momentul de față nu sunt folosite. Sper că ideile noastre nu vor rămâne doar la stadiul de proiect”, a declarat Alexandru Constantin Chituță, manager interimar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*