Muzeul Cămărilor Românești la Sibiu

Până duminică, 29 octombrie, sibienii sunt invitați să descopere poveștile celor mai reprezentative preparate autohtone, la Muzeul Cămărilor Românești.

Muzeul Brukenthal va găzdui primul muzeu culinar de tip pop-up care arhivează și descrie evoluția preparatelor cu specific românesc. Acesta a fost inspirat de călătoria „Căutătorilor de cămări“ – chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits – care au ajuns în toate regiunile țării, pentru a gusta preparatele originale înscrise de români pe site-ul proiectului.

Muzeul oferă vizitatorilor o incursiune în diversitatea de gusturi și rețete ale preparatelor specifice românești.

Inspirat de români

Conceptul unic al primului muzeu culinar de tip pop-up a fost inspirat de varietatea de arome autentice descoperite de echipa Lidl în cămările a zeci de români care și-au înscris cele mai gustoase rețete originale în competiția Căutătorii de Cămări. În urma jurizării din marea finală, preparatul câștigător va ajunge pe rafturile magazinelor Lidl din întreaga țară. „Inițial am pornit la drum împreună cu Căutătorii de Cămări cu gândul să identificăm acel preparat tradițional românesc, cu o rețetă unică și gustoasă, care merită să ajungă pe mesele tuturor românilor prin intermediul gamei Cămara Noastră, de la Lidl. Dar în periplul nostru am găsit atât de multe povești frumoase, o atât de mare diversitate de gusturi și de combinații, încât ne-am gândit să le adunăm pe toate în Muzeul Cămărilor Românești. Acesta aduce în prim-plan istoria preparatelor iconice românești, într-un mod surprinzător: un muzeu culinar de tip pop-up. Și călătoria nu se termină aici”, a declarat Cristina Hanganu, director de Comunicare și CSR, Lidl România.

Expoziție și degustare

Muzeul Cămărilor Românești va integra două zone principale: zona de muzeu și zona de degustare. În prima zonă din cadrul Muzeului Cămărilor Românești, vizitatorii sunt așteptați cu poveștile ilustrate ale preparatelor din fiecare regiune din România, într-un decor ce include o serie de exponate tematice supradimensionate. Tot aici, vizitatorii vor descoperi reproduceri ce descriu modul în care a evoluat, în timp, aranjarea preparatelor în farfurie. Turul include și popasul în Galeria de Arome, oaspeții având parte de surprize și provocări la tot pasul. În cea de-a doua zonă, vizitatorii vor putea gusta un meniu special creat de Lidl.


Alexandra FLEȘERIU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*