Nicio sărbătoare fără șoferi și șoferițe în aburii alcoolului!

În perioada 20 – 24 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au constatat 12 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 51 de permise de conducere, au retras 32 de certificate de înmatriculare și au dat 680 de amenzi în valoare de 189.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 08,15, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Alba Iulia de către un sibian în vârstă de 28 de ani. Polițiștii au constatat cu această ocazie că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 20,00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Jina de către un bărbat în vârstă de 27 de ani, din aceeași localitate. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Orlat, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 22 ianuarie a.c., în jurul orei 02,00, în orașul Avrig, plițiștii rutieri au testat alcoolscopic un alt șofer, aflat la volanul unui autoturism condus pe strada Gheorghe Lazăr. Cu o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului i s-au recoltat probe biologice, după care polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 22 ianuarie a.c., în jurul orei 11,00, pe strada Monumentului din localitatea Sadu, un sibian în vârstă de 53 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 03,00, pe Șoseaua Sibiului, la ieșirea din localitatea Șelimbăr spre municipiul Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificată o sibiancă în vârstă de 40 de ani. Aparatul etilometru a afișat o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 10,00, pe raza localității Jina, un alt șofer a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este vorba despre un localnic în vârstă de 36 de ani, față de care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*