Nicolae Ciucă despre noul spital al Sibiului: „Sibienii merită să știe care este viitorul acestui proiect”

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat astăzi la Sibiu că proiectul viitorului Spital Județean va fi finațat prin Planul Operațional de Sănătate și printr-un credit la Banca Europeană de Sănătate.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Premierul a încercat să explice de ce proiectul spitalului nu a putut să fie finanțat prin PNRR.

„Sibienii merită să știe care este viitorul acestui proiect. În PNRR nu a putut fi inclus nici un astfel de spital care a depășit suma de 200-250 de milioane de euro. pentru că am avut o condiție de la Comisia Europeană, ca în cele minim 25 de proiecte de spitale care le vom prinde în finațarea prin PNRR, cel puțin 3 să fie mari și celelalte să fie de dimensiuni mai mici. Cele mari trebuie să fie în sumă de aproximativ 1,1 miliarde de euro, vă dați seama că un singur spital în sumă de 500 de milioane de euro nu putea să se încadreze și să lase spațiu financiar pentru încă două spitale mari și 22 mai mici. De aceea am luat decizia să ne încadrăm în bugetul pe care îl avem prin PNRR și împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene  am stabilit ca prin Programul Operațional de Sănătate să asigurăm fondurile necesare, inclusiv printr-un împrumut de la BEI, astfel ca spitalele care au rămas în afara listei aprobate prin PNRR să poată să fie finanțate” a spus Nicolae Ciucă.

Foto: Consiliul Județean Sibiu

Primul ministru spune că nu ar fi fost corect ca proiectul de la Sibiu să primească fondurile cerute în detrimentul proiectelor din alte județe.

„Era absolut incorect dacă ne duceam doar cu un singur spital și le vitregeam pe celelalte județe care la rândul lor aveau nevoie de finanțare pentru spitale noi” a mai spus Nicolae Ciucă.

Primul Ministru s-a aflat astăzi la Sibiu pentru a participa la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

Nicolae Ciucă a făcut și o vizită la Aeroportul Internațional Sibiu pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de modernizare de aici, și o vizită la firma Scandia.

De la Sibiu delegația guvernamentală a plecat la Sebeș pentru o vizită la un producător de componente auto.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*