O altfel de festivitate de absolvire la Colegiul Național „Octavian Goga”

Elevii clasei a VIII-a E a Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu au avut parte astăzi de o festivitate de absolvire inedită. La inițiativa părinților, a fost organizată o paradă specială pentru absolvenți.

În jurul orei 13, curtea liceului a devenit iar populată de elevii care în urmă cu trei luni au intrat în școală pentru ultima dată. Absolvenții secției germane le-au urat profesorilor ultimele mulțumiri, și-au luat rămas-bun de la școala în care au învățat și i-au încurajat pe colegii lângă care s-au dezvoltat pe parcursul celor opt ani. Măștile nu i-au împiedicat să își „zâmbească” din priviri și să transmită toată energia specifică tinerilor.

Gânduri la final de liceu

„Am fost foarte încântată de această inițiativă și întotdeauna i-am susținut în toate proiectele pe care le-au derulat. Relația dintre noi a fost întotdeauna mai mult decât o relație elev-profesor și legătura aceasta ne-a ajutat să ne adaptăm mai ușor acestei situații. Eu le transmit elevilor să aibă încredere în ei, să fie puternici și să își arate că ceea ce au realizat până acum nu a fost în zadar!”, spune diriginta clasei, Kovacs Alexandra.

Absolvenții s-au bucurat de această oportunitate și de susținerea părinților și a cadrelor didactice în organizarea acestei festivități. „Festivitatea aceasta mi s-a părut importantă, deoarece am reușit să le transmitem profesorilor un mesaj. Ei ne-au ajutat foarte mult și cred că este important să le arătăm și noi cât de mult înseamnă ei pentru noi!”, a explicat Victor Duță.

Victor Duță

De asemenea, tinerii sunt foarte recunoscători că sunt printre puținii absolvenți care și-au organizat festivitatea în condițiile actuale. „Având în vedere că nu ne-am mai văzut fizic de mult, a fost foarte emoționant, sunt persoanele lângă care am crescut și care m-au format. Datorită profesorilor și colegilor, sunt persoana care sunt acum! Faptul că trebuie să îmi iau rămas-bun de la ei, doare tare. Toată ziua am fost emoționată, nu realizez că s-a terminat”, a menționat eleva Mara Todârcea.

Mara Todârcea (stânga)

Un mesaj pentru boboci

„Eu îi sfătuiesc să se bucure de tot ce le oferă colectivul în care se dezvoltă. Noi nu am avut parte de ultimul clopoțel, de festivitate, de banchet, toate aceste evenimente ne lipsesc. Trebuie să se bucure de orele de curs, de pauze, de colegi și de cadrele didactice. Totul se termină mai repede decât ne dăm seama și trebuie să trăim orice clipă la maxim!”, îndeamnă Mara următoarele generații de elevi.


Ștefana BABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*