O nouă sesiune de admitere la Şcoala de Teatru din Sibiu

Departamentul de Artă Teatrală (DAT) al Facultății de Litere și Arte organizează în această perioadă o nouă sesiunea de admitere pentru anul universitar 2016 / 2017. Înscrierile au loc până sâmbătă, 16 septembrie, iar probele încep pe 19 septembrie pentru patru linii de studii, două de licență și două de masterat.

La studiile de licență Actorie studenții au extraordinara șansă de a lucra la clasă cu actori importanți ai Naționalului sibian și cu renumiți regizori din domeniul artelor spectacolului național și internațional, iar orele practice se îmbină armonios cu cele teoretice care oferă o bază solidă pentru cariera viitoare. În timpul anilor de studiu, studenții realizează spectacole care participă la cele mai importante festivaluri studențești din țară și din lume.

Program complex

Tinerii care urmează studiile de licență la specializarea Teatrologie – Management cultural învață încă din primul an tainele „bucătăriei” unui eveniment cultural în toată complexitatea lui, până la cele mai mici amănunte. Ei lucrează împreună cu studenții de la Actorie ca asistenți de proiect și asistenți de producție, având totodată șansa participării ca voluntari la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, devenit în aproape un sfert de veac o adevărată turnantă în artele spectacolului din întreaga lume. Toate activitățile practice beneficiază de un important suport teoretic oferit de o echipă didactică de excepție, printre care se numără profesorii George Banu (teoretician și critic de talie mondială) și Cristian Radu (fost Coordonator General al Programului Sibiu CCE 2007) sau Stela Matioc (cadru didactic asociat și șefa serviciului care gestionează uriașele fonduri alocate culturii de Primăria Sibiu).

Master

La studiile de masterat cu specializarea Arta interpretării caracterelor dramatice, studenții își perfecționează cunosțintele și experiența acumulate în cei 3 ani de licență și au șansa realizării propriilor spectacole care se vor juca și după ce termină cei 2 ani de studii. Aici lucrează împreună cu importanți regizori ai genrației tinere precum Bogdan Georgescu și Eugen Jebeleanu.

Cea de-a patra linie de studii, masteratul în Teoria și practica managementului instituțiilor și evenimentelor culturale, continuă la rândul ei perfecționarea cunoștințelor din timpul anilor de licență și oferă posibilitatea integrării masteranzilor în echipa FITS, iar DAT oferă sprijin pentru conceperea, crearea și dezvoltarea propriilor proiecte și produse culturale, care reprezintă un start în cariera viitoare.

Examenele

Examenele vor avea loc luni, 19 septembrie, iar la actorie vor continua și marți 20 septembrie cu proba a doua. Acestă nouă sesiune de admitere se încheie pe 22 septembrie, odată cu confirmarea locurilor. Detalii despre Admiterea 2016 în domeniul Artelor spectacolului pot fi găsite pe pagina de Facebook: Artă Teatrală Sibiu.

DAT Sibiu se apropie de aniversarea a două decenii de existență, timp în care a format și susținut generații de actori, critici de teatru și manageri culturali, a participat cu studenții la peste 100 de festivaluri de pe 4 continente și a luat zeci de premii și distincții.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*