O şansă pentru Irina

După ce a fost consultată de un specialist oncolog din Viena, Irina Buzdughină a primit un nou tratament şi noi speranţe.

Irina Buzdughina cu fiiceleDupă o serie nesfârşită de veşti rele, sibianca Irina Buzdughină a primit, în sfârşit, şi veşti bune. După ce a fost consultată de un specialist oncolog de la o clinică din Viena, femeii i-a fost prescris un tratament care ar trebui să dea rezultate, spun medicii. „Doamna doctor mi-a prescris un tratament cu pastile şi perfuzie. Pastilele ar trebui să le găsesc şi în România, iar pentru perfuzie va trebui să merg de două ori pe lună la Viena. Eu şi soţul meu am început deja să căutăm medicamentele. Din câte am înţeles, nu sunt compensate. Dar asta nu mai contează. Sperăm doar să-l găsim undeva şi să încep cât mai repede tratamentul, aşa cum mi-a spus medicul”, explică Irina. Femeia are nevoie de INLYTA, 5 mg, un medicament care se găseşte destul de greu în România.

Navetă la Viena

Pentru tratamentul perfuzabil, Irina va trebui să meargă la Viena. „Doamna doctor mi-a spus că tratamentul perfuzabil se găseşte mai greu. Ea va încerca să facă rost de el din SUA. Speră să facă rost de tratament în maxim două-trei săptămâni, deoarece ar trebui să încep cât mai repede. Apoi, va trebui să merg de două ori pe lună la Viena, pentru perfuzie. Numai tratamentul, fără drum, mă va costa în jur de 3.000 de euro pe lună. Practic, voi merge până la Viena să fac o perfuzie, apoi mă voi întoarce. Dar asta chiar nu mai contează. Important e să dea rezultate tratamentul. Doamna doctor a fost foarte optimistă. Mi-a spus că majoritatea pacienţilor care l-au încercat au avut rezultate foarte bune, în sensul că boala a dat înapoi sau măcar a stagnat, fără a se mai extinde”, spune Irina, plină de optimism.

Situaţie grea

Irina Buzdughină, mamă a două fetiţe, Beatrice şi Rebecca, în vârstă de 11, respectiv 5 ani, a aflat în urmă cu mai bine de un an că suferă de o formă gravă de cancer. Ea lucra la o benzinărie şi, datorită faptului că a început să se simtă tot mereu obosită, a mers la medic. Nişte analize la tiroidă au dus la controale mai amănunţite, în urma cărora i-a fost depistată o tumoră pe rinichiul stâng. Şi aşa a început coşmarul. În luna februarie a anului trecut, a aflat de boală, iar în data de  11 martie a fost operată la Cluj şi i-a fost extirpat rinichiul stâng. După operaţie, însă, corpul nu a răspuns la tratamentul administrat de medici, astfel încât boala a recidivat şi metastazele au cuprins prima dată ficatul, apoi plămânii, coloana, axila, umerii şi zona intercostală. De mai bine de două luni, sibianca a încetat tratamentul dat de medici în România şi care oricum nu a dat niciun fel de rezultate.

Donații în cont

Dacă vreţi să o sprijiniţi pe Irina, puteţi dona bani în următoarele conturi, deschise pe numele soţului ei, Eugen Buzdughină, la ING Sibiu:

  • EURO: RO72INGB0000999905751812
  • LEI: RO52INGB0000999900490019

Cod SWIFT INGBROBU BIC 606410008.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*