Olimpiada ”Științele Pământului”, faza națională: o elevă din Sibiu, selectată pentru etapa internațională din India

Trei elevi din Sibiu care în perioada 4-7 mai au participat la etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare ”Științele Pământului”, ediția XXV, desfășurată la Slatină, s-au întors acasă cu rezultate deosebite. Una dintr eleve a fost selectată n lotul pentru participarea la etapa internațională din India.

Foto: ISJ Sibiu

La Slatina, în perioada 4-7 mai, Ministerul Educației, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Olt, a desfășurat etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare ”Științele Pământului”, ediția XXV.

Din județul Sibiu au participat 3 elevi de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu:  Vasiu Luca Mihai (clasa a IX-a), Cristea Beatrice Corina și Popa Irina Elena (clasa a XI-a).

După desfășurarea celor ouă probe (teorie și practică) susținute la patru discipline (fizică, chimie, biologie și geografie) eleva Cristea Beatrice Corina, a fost premiată cu Mențiune, obținând locul 12 (din 64 elevi participanți), cu un total de 135,75 puncte (27 puncte – biologie, 34,25 puncte – chimie, 43 puncte – fizică și 31,50 puncte – geografie). Totodată, datorită rezultatului cumulat a fost selectată în lotul pentru participarea la etapa internațională din India.

Elevii Vasiu Luca Mihai și Popa Irina Elena au obținut Premiul Special al Societății de Geografie din România.

”Deosebite felicitări elevilor, mulțumiri cadrelor didactice care i-au pregătit și deosebită admirație pentru părinții care îi susținut!”, transmit reprezentanții Inspectpraului Școlar Județean Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*