Ora Pământului la Sibiu

12.000 de copii din corurile Cantus Mundi sărbătoresc „Ora Pământului” în România.

Sâmbătă, 30 martie, Programul Național Cantus Mundi organizează, la nivel național, evenimente muzicale cu ocazia „Orei Pământului”, în intervalul orar 20.30 – 21.30. Mesagerul de Sibiu este partener media al evenimentului.

Peste 12.000 de copii și tineri din corurile Cantus Mundi se vor reuni sub sloganul internațional al World Wide Fund for Nature (WWF) – „Conectează-te cu natura! Acum este momentul să acționăm!”.

14 coruri la Sibiu și Agnita

Sărbătorirea „Orei Pământului” inițiată de Cantus Mundi se va desfășura simultan în 85 de localități din 33 de județe din țară: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

În județul Sibiu, cea de-a patra ediție a evenimentului „Ora Pământului” va fi sărbătorit de peste 1.000 de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi astfel: 930 de copii din 13 coruri vor cânta în Piața Mare a Sibiului, simultan cu corul din Agnita al Colegiului Tehnic. Copiii și tinerii, alături de coordonatorii corurilor, familii și prieteni, vor cânta pentru a aduce naturii și sibienilor mesajul lor de implicare și responsabilitate. Începând cu ora 20.30, corurile de copii Cantus Mundi vor interpreta cântece special selectate pentru acest moment și, în același timp, se va întrerupe iluminatul în zonele de organizare ale evenimentelor.

Integrare socială prin muzică

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.150 de coruri. 43.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

EMIL PANTELIMON | manager Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”: „Copiii României vor cânta într-un glas pentru sănătatea Pământului. Cantus Mundi este cel mai mare organizator de evenimente muzicale în cadrul Earth Hour 2019. Este un efort imens pe care echipa Madrigal-Cantus Mundi îl face și îi chemăm alături de acești minunați copii pe toți cei care înțeleg că România se va schimba prin vocile acestora.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*