Parastas în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, pentru victimele incendiului din clubul „Colectiv”

Preoții Catedralei Mitropolitane din municipiul Sibiu vor oficia diseară, de la ora 19,00, o slujbă de maslu pentru răniții din incendiul din clubul Colectiv, iar la ora 22,30 – ora accidentului din urmă cu o săptămână – vor oficia un parastas pentru cei decedați acolo.

foto Dragos Asaftei - catedrala mitropolitana

foto Dragoș ASAFTEI

„Diseară, la ora 10 jumătate, vom încerca să strângem cât mai mulți oameni, iar Catedrala va fi loc de pomenire pentru cei plecați. (…) Facem o slujbă de pomenire. Eu țin foarte mult să-i pomenim pe oamenii aceștia (de la Colectiv – n.red.). Am văzut că mulți nici măcar nu sunt de confesiune ortodoxă, dar chiar nu mă interesează, îi iubesc pentru că sunt copiii poporului meu. Dumnezeu ne iubește pe toți la fel. Și cred că este un pic aconfesional de data asta”, a spus preotul Constantin Necula, pentru AGERPRES.

Acesta este singurul preot din România care a ieșit în stradă, în fața bisericii și a discutat cu protestatarii în zilele acestea. Preotul Necula s-a rugat cu cei din stradă, deși a fost huiduit și chiar înjurat, invitându-i înăuntrul Catedralei Mitropolitane din Sibiu.

Potrivit părintelui Constantin Necula, preoții din Mitropolia Ardealului vor ajuta cu bani familiile celor care au murit în Colectiv și pe cei răniți acolo.

Surse din Mitropolia Ardealului au declarat astăzi, pentru AGERPRES, că părinții fetei din Deva, decedate în „Colectiv”, au cerut ajutorul unuia din preoții de la Sibiu, pentru a se ruga pentru copilul lor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*