Paturi electrice moderne pentru pacienţii de la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu

Pacienţii Secţiei Clinice Anestezie Terapie Intensivă din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu beneficiază de paturi electrice moderne începând din această săptămână, în urma unei investiţii de aproximativ 160.000 de lei. 

„Urmare a acestei dotări, în momentul de faţă, toate cele 24 de paturi din cadrul secţiei, mai exact în cele două rotonde, sunt paturi de terapie intensivă, care corespund cerinţelor de îngrijire a pacientului critic, atât din perspectiva gradului de confort, cât şi din cea a facilitării activităţii personalului medical, fiind asigurate astfel condiţii moderne de cazare şi tratament”, a declarat medicul şef al Secţiei Clinice ATI, dr. Mihai Sava. El a afirmat că paturile achiziţionate sunt importante pentru că, spre exemplu, pacienţii pot fi resuscitaţi din ambele părţi.

Paturile au costat 159.663,86 lei plus TVA, fondurile fiind asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu.

În cadrul Secţiei Clinice Anestezie Terapie Intensivă se asigură anestezia pentru toţi pacienţii operaţi, terapia intensivă postoperatorie pentru cazurile de Chirurgie Generală, Urologie, Neurochirurgie, Ortopedie, chirurgie BMF, ORL şi Oftalmologie, terapia intensivă medicală, şi terapia intensivă cardiologică pentru cazurile interdisciplinare. Tot în cadrul secţiei funcţionează un compartiment cu 15 paturi pentru Obstetrică-Ginecologie (situat în Blocul materno-infantil), precum şi un compartiment cu 6 paturi pentru Neurologie şi Chirurgie Plastică şi Reparatorie, situat în pavilionul acestor secţii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*