Pe surse: PSD îl împinge pe Sitterli la Primăria Sibiu

Prefectul Ovidiu Sitterli a fost desemnat candidatul PSD la Primăria Sibiu, anunță surse din cadrul PSD Sibiu.

Conform acestora, candidatura lui Sitterli a fost decisă în ședința de ieri după-amiază a Biroului Permanent Județean al PSD Sibiu. El este creditat cu o intenție de vot de 14 la sută, în sondajele social-democraților, în timp ce, potrivit sondajului dat publicității de PNL Sibiu, săptămâna trecută, Sitterli ar obține maxim 14,6 procente.

Prefectul Ovidiu Sitterli (dreapta) și Ioan Cindrea, președintele PSD Sibiu (stânga)

Prefectul Ovidiu Sitterli (dreapta) și Ioan Cindrea, președintele PSD Sibiu (stânga)

În vârstă de 44 de ani, Ovidiu Sitterli este jurist de profesie, are un masterat în instituții de drept privat român obținut la ULBS și conduce Instituția Prefectului din 2012. El nu a putut fi contactat, în cursul zilei de ieri, pentru a comenta informația. Trebuie precizat că prefectul susținut de PSD nu este înregimentat politic, iar dacă el acceptă nominalizarea și își depune oficial candidatura va trebui să demisioneze de la șefia Prefecturii, asta dacă nu cumva Guvernul tehnocrat îl va înlocui până atunci.

Pentru Primăria Sibiu și-au anunțat deja candidatura actualul primar interimar, Astrid Fodor (FDGR), și avocata Diana Popa (Mișcarea Populară).

Autoritatea Electorală Permanentă a propus ca alegerile locale să aibă loc în data de 5 iunie, urmând ca startul campaniei electorale să fie dat pe 6 mai.


Autor: Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*