Pesta porcină africană continuă să ne afecteze județul. 50 de porci au fost ucişi

A fost identificat un focar de Pestă Porcină Africană în localitatea Daia – comuna Roșia, iar azi a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri aferent focarului și de asemenea a fost adoptată decizia privind Programul de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană.

Pentru focarul identificat în localitatea Daia, comuna Roșia a fost adoptată decizia nr 5/09.10.2020, conform căreia s-au stabilit zonele de protecție și supraveghere după cum urmează:

  • Localitățile aflate în zona de protecție sunt : DAIA, DAIA NOUA, NOU si ROSIA – jud. Sibiu . Fondul de vânătoare aflat în raza zonei de protecție este: F.V.22 Hamba, F.V.8 Cașolț si F.V.24 Țichindeal.
  • Localitățile aflate in zona de supraveghere sunt: Hamba, Sura Mare, Sibiu, Bungard, Cașolț, Cornățel, Nucet, Vurpăr, Șelimbăr, Mohu, Bradu și Săcădate – din jud. SIBIU.  Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de supraveghere sunt: F.V.21 Șelimbăr, F.V.23 Vurpăr, F.V.39 Marpod si F.V.7 Bradu.

Un număr de 50 suine din exploatație au fost ucise sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane. Acestea au fost  evaluate și s-a întocmit dosarul de despăgubire.

Pentru mai multe informații și detalii cu privire la măsurile adoptate, DSVSA Sibiu, prin domnul director Șerban Țichindelean vă stă la dispoziție.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*