Peste 300 de muzicieni din 42 de țări la EUROPAfest, între 11 și 20 mai, la Sibiu și București

Peste 300 de muzicieni din 42 de țări vor participa la EUROPAfest, eveniment ce se desfășoară în perioada 11 – 20 mai, la București și Sibiu, au anunțat astăzi organizatorii, în cadrul unei conferințe de presă.

Cele zece zile de festival vor cuprinde concerte, concursuri internaționale, recitaluri, jam sessions, sesiuni de autografe, workshopuri și un concert de gală, pe 20 mai.

Evenimentele EUROPAfest vor avea loc în București la Teatrul Odeon, CinemaPro, Institutul Italian, Ibis Nord Caffe, Athenee Palace Hilton și la Sibiu — Sala Thalia, Sala Rossini, Sala Berlioz, Sala Enescu. Festivalul debutează cu gale în București și Sibiu, pe 11 mai, la Teatrul Odeon, respectiv Sala Thalia.

Între 13 și 20 mai, Bucharest International Jazz Competition, aduce 22 de trupe din 20 de țări din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada și Brazilia. Un alt eveniment cuprins în EUROPAfest, Caffe Festival Ibis, va muta concerte de jazz și blues într-un spațiu neconvențional. De asemenea, competiția de flaut „Jeunesses International — Dinu Lipatti” reunește 108 muzicieni din 36 de țări. EUROPAfest mai aduce publicului masterclass-uri susținute, printre alții, de James Linahon și Markus Burger.

Festivalul se încheie, pe 20 mai, cu o gală în cadrul căreia va fi decernată o Diplomă de Excelență pentru susținerea culturii, acordată de către Casa Regală a României.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*