Peste un milion de dosare de pensie digitalizate în primele 10 luni ale anului

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunțat printr-o postare făcută pe pagina de socializare că în primele 10 luni ale acestui an au fost digitalizate 1.030.000 de dosare de pensie, ceea ce înseamnă o medie de 26.000 de dosare pe zi. Potrivit ministrului, după finalizarea digitalizării tuturor dosarelor de pensie se va putea trece la recalcularea pensiilor.

Raluca Turcan spune că în mai puțin de o lună de la suplimentarea numărului de angajați la casele de pensii, numărul dosarelor care au fost digitalizate a depășit numărul dosarelor care au fost procesate în perioada ianuarie – septembrie de către angajații care făceau acest lucru suplimentar față de sarcinile curente pe care trebuiau să le îndeplinească.

Astfel, dacă la finalul lunii septembrie erau în jur de 500 de mii de dosare digitalizate, astăzi numărul s-a dublat și s-a depășit deja primul milion de dosare pregătite în vederea recalculării.

„ Cu actualul ritm de lucru am siguranța că vom finaliza procesul de digitalizare al celor 5 milioane de dosare în timpul asumat, respectiv până la sfârșitul anului viitor.

Ulterior, vom demara recalcularea tuturor pensiilor, proces care ar fi putut începe de pe acum, dacă digitalizarea ar fi fost asumată și demarată din 2019, conform Legii 127 privind pensiile publice.”, a scris Raluca Turcan pe rețeaua de socializare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*