Petardele la control

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu desfășoară, până pe 6 ianuarie, activități de control în cadrul campaniei naţionale de verificare a legalităţii comercializării articolelor pirotehnice.

„Acţiunea este motivată de evenimentele grave petrecute în țară în anii anteriori, soldate cu mari pierderi umane și materiale, principala cauză fiind utilizarea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, precum și înregistrarea unor cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin folosirea acestora de către copii“, arată reprezentanții instituției.

Comercializarea articolelor pirotehnice se poate face numai de către persoanele juridice care au obţinut în prealabil o autorizaţie din partea ITM şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Pot fi comercializate numai articole pirotehnice de divertisment din categoria F1, care au inscripționate instrucțiunile de utilizare în limba română și numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani. Achiziționarea de articole pirotehnice care nu au fost păstrate în condițiile impuse de producător, precum și utilizarea necorespunzătoare a acestora pot produce accidentări grave atât utilizatorului, cât și persoanelor aflate în apropiere. Deținerea de către orice persoană, cu excepția pirotehnicienilor autorizați, a articolelor pirotehnice din clasele F2, F3, F4, T1 și T2 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare sau cu amendă.


Georgiana CHIȚIA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*