Pivot senegalez la CSU Sibiu

După achiziția letonului de 2,08 m Roberts Blumbergs, BC CSU Sibiu a realizat un nou transfer. Îl aduce pe Mouhamed Barro, de la Club Melilla Baloncesto, echipă din LEB Oro,  a doua divizie de baschet a sistemului spaniol de ligi de baschet după Liga ACB.

foto: facebook/AsturBasket

Mouhamed Barro are 27 de ani, fiind născut pe 10 mai 1995 la Pikine, în Senegal. El măsoară 2.05 metri și este un baschetbalist care evoluează la pozițiile 4-5. Barro este un produs al celor de la Gran Canaria, pentru care a evoluat atât în Liga ACB, cât și în EuroCup, în stagiunea 2014/2015.

De la Gran Canaria a urmat transferul la Oviedo CB, unde a petrecut două sezoane în LEB Oro. În sezonul 2018/2019 a revenit în Liga ACB, unde a strâns 27 de prezențe în uniforma lui Gipuzkoa. A urmat prima experiență în afara Spaniei la Lille Metropole Basket, în Franța, pentru ca în sezonul 2020/2021 să revină în LEB Oro la CB Coruna, iar ultima stagiune să o petreacă alături de Melilla CB.

«De-abia aștept să ajung să cunosc orașul, oamenii și echipa. Decizia mea de veni aici a fost ușoară, mai ales datorită interesului venit din partea clubului pentru a semna. Totodată mi-au plăcut și ideile antrenorului și de aceea a fost totul simplu», a fost prima reacție a lui Mouhamed Barro, după ce a semnat cu BC CSU Sibiu.

«Prin transferul lui Mouhamed Barro ne asigurăm că vom avea forță la interior. A evoluat la un nivel bun, inclusiv în Liga ACB, cel mai puternic campionat din Europa și ne așteptăm să se adapteze rapid la campionatul nostru, mai ales că poate primi câte sfaturi și din partea vărului său», a declarat președintele sectiei de baschet, Laurențiu Buduleci.

Mouhamed Barro a jucat 32 de meciuri în sezonul recent încheiat și a strâns cifre statistice de 6.3 puncte și 4.6 recuperări în 17.2 minute petrecute în medie pe parchet. A avut procentaje excelente din acțiune, 61.1% de la 2 puncte, în timp ce de la linia de fault a încheiat cu 54.3%.

Cel mai bun meci al stagiunii trecute l-a reușit pe 3 noiembrie 2021, când a terminat cu 17 puncte și 9 recuperări într-o partidă contra celor Castello.

Mouhamed Barro este vărul lui Ousmane Barro, cunoscutul pivot senegalez pentru fanii baschetului din România, cu 10 sezoane la activ în Liga Națională de Baschet Masculin.“, a transmis CSU Sibiu.

Letonul de 2,08 metri

Barro este așteptat la Sibiu, la fel ca Roberts Blumbergs, anunțat recent ca fiind transferat la CSU. Gigantul originar din Letonia vine de la Palencia, echipă angrenată în LEB Oro și alături de care s-a luptat pentru promovarea în Liga ACB.

„Născut pe 29 aprilie 1998 la Ventspils, Letonia, Blumbergs măsoară 2.08 metri și este un jucător evoluează pe pozițiile 3-4. Debutul profesionist l-a realizat extrem de rapid, în sezonul 2015/2016, când a bifat 14 partide pentru Artland Dragons în liga secundă din Germania. Baschetbalistul baltic a petrecut apoi două sezoane în NCAA la Grand Canyon Antelopes, unde a strâns 54 de partide.

Maturizat după experiența din Statele Unite ale Americii, Roberts Blumbergs a revenit în țara natală, unde a jucat pentru BK Valmiera și BK Liepaja. A urmat apoi transferul Palencia, echipă din eșalonul secund al Spaniei, alături de care a ajuns până în semifinale în cursa de promovare în Liga ACB.

«Aștept cu nerăbdare un an grozav. În ceea ce privește decizia de a semna cu BC CSU Sibiu, marele merit este al lui coach Miguel. Îi cunosc foarte bine mentalitatea, planurile pentru echipă și munca pe care o vom depune, iar toate acestea au jucat un rol important in ceea ce privește decizia de a mă alătura echipei. Sunt sigur că trebuie doar să transformăm ideile în acțiune iar rezultatele vor veni de la sine», a declarat Roberts Blumbergs.

Blumbergs a jucat 38 de meciuri în sezonul 2021/2022 în LEB Oro. În 28.1 minute petrecute pe parchet a strâns cifre statistice de 9.4 puncte și 4.7 recuperări pentru 10.3 la eficiență. El a încheiat sezonul cu procentaje de 59.2% de la 2 puncte, 32.9% de la 3 puncte și 65.0% de la linia de libere.

La nivel de juniori, Roberts Blumbergs a reprezentat Letonia începând cu 2014 până în 2018 și a evoluat la cinci campionate europene divizia A. a fost prezent o dată la U16 și de câte două ori la U18, respectiv U20.

„Roberts Blumbergs este un jucător care ne poate aduce un plus cu experiența sa în echipă și pe care staff-ul tehnic și l-a dorit. Antrenorii lucrează foarte atent, în continuare, la selecția jucătorilor pentru sezonul următor pentru că ne dorim o echipă cât mai competitivă și suntem în legătură cu mai mulți sportivi cu care sperăm să putem parafa înțelegeri în perioada următoare”, a spus Horațiu Floca, directorul BC CSU SIBIU.

Așadar, Roberts Blumbergs a fostprimul jucător străin care a semnat în această vară cu BC CSU Sibiu. Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia, Sebastian Ionescu și Baris Cagan Ozkan, jucător cu cetățenie română și turcă, au fost primii confirmați în echipa de Miguel Angel Hoyo și în sezonul 2022/2023“, a transmis CSU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*