Poligon de tragere, demonstrații de dresaj canin și ateliere de educație rutieră – la Ziua Poliției Române

După 2 ani încărcați de restricții și provocări, personale și profesionale, 2 ani în care Ziua Poliției a fost sărbătorită cu porțile închise, anul acesta Poliția se revanșează și declară perioada 24 – 26 martie a.c. drept Ziua (Zilele) Poliției Române.

Poliția vă invită, cu mic cu mare, în zilele de 24 și 25 martie a.c., în intervalul orar 11:00 – 14:00, în Piața Habermann din municipiul Sibiu.

Polițiștii sibieni vă vor aștepta cu standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie, un atelier al polițiștilor Serviciului Acțiuni Speciale cu poligon de tragere cu arme speciale pentru airsoft, demonstrații de dresaj canin și ateliere de educație rutieră, inclusiv laboratorul mobil de educație rutieră, precum și un laborator criminalistic mobil de ultimă generaţie folosit pentru realizarea unei cercetări eficiente la locul comiterii unei infracţiuni.

Copiii vor putea recapitula și pune în practică principalele reguli referitoare la circulația pietonilor cu ajutorul unei intersecții amenajate pentru aceștia la scara redusă, iar cei mai mari își vor putea verifica abilitățile necesare pentru utilizarea bicicletei și trotinetei electrice și vor aprofunda punând în practică în cadrul unui poligon regulile referitoare la circulația acestor vehicule.

Mult îndrăgiții câini polițiști vor fi și ei prezenți. Astfel că, echipe canine formate din polițist conductor și câine de serviciu din cadru Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu vor realiza diferite exerciții de disciplină, precum și demonstrații de prindere și imobilizare a infractorilor sau de apărare împotriva unui atac.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*