Ponta: Băsescu are patima puterii, Iohannis patima funcțiilor

Prim-ministrul Victor Ponta, candidat al Alianței PSD-UNPR-PC la Președinție, a declarat, azi, la Iași, că este foarte clar că Traian Băsescu și Klaus Iohannis au o strategie comună, prin care, la fel ca în 2009 și în 2012, se încearcă câștigarea la masa verde a funcției de președinte.

Victor Ponta

„Vreau să vă anunț foarte clar. Voi merge să strâng voturile românilor. Dacă în 2009 românii au fost înșelați și fraudați, dacă în 2012 au votat să scape de un președinte ilegitim și nu au reușit, în 2014 eu voi câștiga alegerile și după mulți ani, în sfârșit, românii vor avea un președinte pe care și-l doresc și pe care îl și votează”, a spus Victor Ponta, citat de Agerpres.

El a apreciat că este foarte grav că doi oameni „care au câte o patimă, domnul Băsescu pe cea a puterii, domnul Iohannis patima funcțiilor — funcții pe care și le dorește de fiecare dată fără a fi pregătit pentru ele” să meargă împreună „în momentul în care românii trebuie să aleagă ce vor pe viitor”.

„Să aleagă un președinte ca domnul Iohannis, ca domnul Băsescu, care să păstreze un mod murdar de a face politică, atacuri sub centură, așa-zise dezvăluiri care, evident, se dovedesc ca fiind simple minciuni ce urmăresc întotdeauna distrugerea adversarului”, a spus Victor Ponta.

El a spus că, deși fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE) Theodor Meleșcanu și-a expus punctul de vedere referitor la acest scandal, așteaptă și o reacție din partea directorului Serviciului Român de Informații (SRI) George Maior. „Domnul Meleșcanu a pronunțat un punct de vedere. Cred că și domnul Maior trebuie să își prezinte punctul de vedere foarte clar. Folosirea instituțiilor statului în campania electorală de către Traian Băsescu este un lucru nu doar imoral, ci și ilegal”, a mai spus Ponta.

El a subliniat că deși se încearcă să se ducă o campanie murdară împotriva sa, este suficient de călit și de hotărât să obțină sufragiile românilor, astfel încât să devină președintele României. „Știu foarte clar ce vreau să fac pentru România. Cred că această alianță dintre domnul Băsescu și domnul Iohannis, care de astăzi este publică, lămurește situația și ofertele pe care românii le au în față. Sunt absolut convins că de data asta nu se va mai întâmpla nimic la masa verde și că românii își vor putea alege cu adevărat președintele. (…) Vreau să mergem la vot, ca românii să decidă la vot”, a mai declarat Victor Ponta.

Premierul a dat asigurări că în campania sa nu a spus că nu a folosit și nici nu va folosi problemele în justiție ale domnului Iohannis, deși candidatul ACL și președintele Băsescu folosesc „cele mai murdare arme de campanie”.

„Eu cred că românii, așa cum i-am văzut (…) vor fi alături de mine și că în aceste momente în care adversarii politici, domnul Băsescu și domnul Iohannis, folosesc cele mai murdare arme în campanie. Trebuie să îmi văd de drumul meu. Sunt convins că oamenii vor fi alături de mine”, a mai spus premierul.

Premierul Victor Ponta a calificat drept „minciuni” afirmațiile președintelui Traian Băsescu, potrivit cărora liderul social-democraților a fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997-2001. Întrebat de jurnaliști dacă este ceva adevărat din ce a spus șeful statului luni seară, Ponta a răspuns: „Nu, sunt numai minciuni”. „După ce am terminat Facultatea de Drept, în 1995, și până azi sunt 20 de ani, de fiecare dată am respectat legile țării. Mi-am servit țara ca magistrat, ca deputat, ca ministru și o voi face la fel ca președinte al României”, a afirmat premierul.

Președintele Traian Băsescu a declarat luni seară că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997-2001, fapt care explică ”propulsarea” acestuia la Parchetul General. „Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997 — 2001 a fost ofițer acoperit al SIE (…). A fost ofițer SIE, ceea ce explică și propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General”, a afirmat șeful statului, la Realitatea TV.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*