Portalul Medical al județului Sibiu se extinde cu Spitalul de Pediatrie, Spitalul Orășenesc Cisnădie și clinica Misan Med

Pacienții a șase unități medicale din județul Sibiu vor beneficia de serviciile Portalului Medical, începând de astăzi, 28 mai. Ei vor putea, printr-un simplu cont de utilizator, să-și vizualizeze online documentele proprii emise de aceste unități medicale, să le tipărească sau să le transmită medicilor.

La Consiliului Județean Sibiu, a fost semnat ieri protocolul de colaborare pentru extinderea platformei Portal Medical cu Spitalul de Pediatrie Sibiu, Primăria Sibiu, Spitalul Orășenesc Cisnădie, Primăria Cisnădie și Misan Med, prima clinică privată înscrisă în programul lansat în luna martie. „Extinderea Portalului Medical a fost unul dintre obiectivele noastre încă de la punerea sa în funcțiune și mă bucur că atât de repede, după nici trei luni, reușim acest prim pas. Sibienii  trebuie să se bucure de eficiența măsurilor noastre indiferent de locul în care funcționează, în județ, unitatea la care se tratează. Sper ca mai devreme sau mai târziu toate unitățile medicale să adere la acest serviciu, astfel încât sibienii, în momente în care sunt preocupați de propria sănătate, să nu mai aibă grija documentelor, a dosarelor cu șină”, a explicat Adrian Bibu, administratorul județului Sibiu.

Peste 1.100 de utilizatori

Portalul Medical asigură accesul pacienților la un tablou centralizat care cuprinde date medicale din cele șase unități medicale, precum: istoric medical, scrisori medicale, bilete de ieșire din spital, buletine de analize. De asemenea, utilizatorii vor putea să se programeze direct din platformă la cabinetele medicilor din cele șase unități medicale.

Până la acest moment, peste 1.100 de sibieni au deja cont pe Portalul Medical, iar numărul lor crește zilnic cu câteva zeci. Mai mult de 60 de medici de familie au cont în Portal și pot vizualiza istoricul medical al pacienților. Utilizarea portalului este și va rămâne gratuită chiar și după încheierea proiectului finanțat cu fonduri europene, au dat asigurări reprezentanții Consiliului Județean.

Platforma https://portalmedical.cjsibiu.ro poate fi accesată direct sau de pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, fiind adaptată oricărui dispozitiv, fie că este vorba despre calculator, laptop, tabletă sau telefon mobil. Pentru a intra în platformă, utilizatorii își creează un cont de utilizator folosind fie codul de pacient primit de la oricare dintre unitățile medicale înscrise, fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate. De asemenea, pentru crearea contului  de utilizator sunt necesare codul numeric personal și o adresă de e-mail.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*