Povești și dans

A început numărătoarea inversă pentru zorii anului 2019. Tradiția de a sărbători Anul Nou printr-un elegant concert de muzică clasică se continuă la Sibiu, prin ediția a zecea a Concertului de Anul Nou, eveniment organizat de UCIMR.

Nume mari ale scenei din România, dar și din Marea Britanie vor crea pentru publicul sibian și nu numai o seară de poveste cu un program cu totul special.

Seri magice

Tema evenimentului din acest an este „Povești și dans”. Un cod sub care numeroși compozitori mari ai Europei au compus pentru astfel de seri magice și ale căror lucrări vor putea fi audiate în cadrul concertului.

Evenimentul se va desfășura la Sala Thalia și va avea și cu această ediție două reprezentații: 31 decembrie, de la ora 18.00, și 1 ianuarie, de la ora 18.00. Gazda spectacolului va fi Marius Constantinescu, prezentatorul și realizatorul interviurilor de excepție de la Festivalul „George Enescu”.

Va concerta Orchestra ICon Arts, sub bagheta dirijorului Peter Ash din Marea Britanie, invitat special cu prilejul acestui eveniment jubiliar. Soliștii, cu o bogată reputație internațională, vor fi alături de publicul din Sibiu la trecerea dintre ani. Invitați vor fi: îndrăgita solistă Analia Selis, Răzvan Suma – unul dintre cei mai apreciați violonceliști ai momentului și Ciprian Dancu – reputat clarinetist. Pe scenă vor urca soliști balerini ai Teatrului de Balet din Sibiu, cu o coregrafie aparte semnată de Adela Floricioiu.

Programul serii va cuprinde lucrări ale compozitorilor E. Grieg, A. Piazzolla, J. Sibelius, G. Gershwin, C. Saint-Saëns, B. Bartók, program din care nu vor lipsi lucrări românești compuse pentru clipe de sărbătoare.

Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri alese oferite de Jidvei – nume aflat pe harta viticolă a României încă din Antichitate.

Biletele sunt puse în vânzare

Biletele s-au pus în vânzare pe myticket.ro și entertix.ro, precum și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Sibiu. Evenimentul este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) și face parte din proiectul „Anotimpuri 3”, reprezentând cel de-al patrulea sezon calendaristic, „Iarna”. Proiectul „Anotimopuri 3” este o acțiune culturală co-finanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria municipiului Sibiu. Parteneri culturali: Exces Music, Filarmonica de Stat Sibiu, Casa de cultură a Municipiului Sibiu, Jidvei, Tulipa Flower Shop. Partener media: Mesagerul de Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*