Premierul Ciucă admite varianta asumării răspunderii sau adoptarea certificatului verde în sesiune extraordinară a Parlamentului

Premierul Nicolae Ciucă a admis, joi seară, posibilitatea introducerii obligativităţii certificatului verde fie prin adoptarea într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, fie prin asumarea răspunderii Guvernului.

El a declarat, în cadrul unei emisiuni la TVR 1, că, în cazul în care situaţia o impune, Parlamentul ar putea fi convocat în sesiune extraordinară pentru a dezbate legea privind introducerea certificatului verde.

„Fiecare dintre aceste variante se găseşte pe masă şi, în felul acesta, dacă situaţia o va impune, vom face apel la Parlament să intre în sesiune extraordinară şi să adoptăm una dintre ele – fie legea care există acum, cu amendamentele necesare, fie o asumare la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să avem acest certificat COVID”, a afirmat Ciucă.

Referitor la unele opinii vehiculate în mass-media că asumarea răspunderii Guvernului ar fi o capcană care i-ar putea fi întinsă din punct de vedere politic, şeful Executivului a spus: „Dacă vom salva cât mai multe vieţi şi prin această decizie vor muri cât mai puţini oameni, nu este o capcană pentru mine. Nu cred că ar fi o capcană pentru nimeni. Important este să prevaleze siguranţa şi sănătatea cetăţeanului”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*