Prețul petrolului a trecut de 139 de dolari, un nou record pentru ultimii ani! Motorina și benzina se îndreaptă spre 8 lei litru

Prețul unui baril de petrol a trecut de 139 de dolari pe piața Brent, fiind la cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, scrie Monitorul de Cluj.

Prețul unui baril de petrol a atins un nivel record în 2008, dar conflictul dintre Rusia și Occident ar putea să doboare acest record îngrijorător.  Prețul barilului de Petrol a ajuns la 139,13 dolari în momentul în care piața Brent a fost deschisă. Ulterior, barilul de petrol a scăzut până la 130,45 de dolari.

Recordul absolut al preţului petrolului a fost de 147,50 de dolari / baril, în cursul crizei financiare din 2008. Creşterea preţului petrolului este rezultatul tensiunilor dintre Occident şi Rusia, din cauza invaziei ruse în Ucraina, dar şi al amânării creşterii volumului exporturilor Iranului, din cauza impasului negocierilor pe tema relansării Acordului nuclear.

Motorina și benzina standard au trecut deja de 7 lei pentru un litru în România, iar sortimentele premium se apropie de 8 lei pentru un litru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*