Prezentare de carte la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Cartea românească veche în colecții sibiene: repere geografice și istorice

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu propune comunității prezentarea unei serii de cinci volume „Cartea Românească Veche în comunități sibiene”, „Cartea Românească Veche în Rășinari”, „Cartea Românească Veche în parohii greco-catolice din județele Sibiu și Brașov”, „Cartea Românească Veche în colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu 1750 – 1800. Catalog” și „Cartea Românească Veche în colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu 1801 – 1830. Catalog”.

Publicul interesat este invitat la întâlnirea cu autorii acestor lucrări de cercetare, Silviu Borș, director al Bibliotecii Județene ASTRA și Bogdan Andriescu, custode al Compartimentului Colecții Speciale al bibliotecii.

Prin intermediul acestui eveniment, Biblioteca ASTRA pune în evidență diversitatea colecțiilor de carte românească veche din zonele Sibiului și Brașovului, modul în care acestea au fost inventariate și conservate pentru a rămâne mărturie a culturii scrise din sudul Transilvaniei.

„Proiectul nostru se încadrează în obiectivele prioritare aflate în strategia de dezvoltare a județului Sibiu, pentru promovarea, conservarea și dezvoltarea patrimoniului cultural al Bibliotecii Județene ASTRA, fiind cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu. Am repertoriat și cercetat numeroase volume de carte veche românească, pentru a spori accesibilitatea specialiștilor și publicului larg la informația referitoare la o serie de lucrări cu valoare de patrimoniu”, a subliniat Borș.

Prezentarea volumelor va avea loc miercuri, 15 ianuarie, de la ora 12:00, în sediul istoric al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (str. George Barițiu, nr. 5), Muzeul Asociațiunii, et. I.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*