Prima zăpadă la Sibiu. Între nervii șoferilor și declarațiile autorităților (FOTO – VIDEO)

Mult așteptata zăpadă a ajuns și la Sibiu, după o perioadă cu vreme mai degrabă de primăvară.

În această dimineață orașul era alb la propriu sub zăpada căzută în cursul nopții. Dacă zăpada este motiv de mare bucurie pentru copii, pentru șoferii care au pornit în această dimineață la drum nu a fost chiar așa.

Multe străzi au fost curățate probabil doar pe hârtie. De exemplu, Calea Dumbrăvii în zona sensului giratoriu cu strada Siretului și Bahluiului era, la ora 9.30 un adevărat patinoar.

Zăpada bătătorită de roțile mașinilor s-a transformat în gheață și era o adevărată capcană pentru șoferi.

Deși autoritățile locale au anunțat încă din noiembrie că sunt pregătite pentru iarnă, la câteva ore bune după începerea ninsorii deszăpezirea era făcută doar pe străzile principale din centrul orașului.

Din fericire temperaturile nu sunt foarte scăzute și probabil că în scurt timp se va putea circula normal peste tot în oraș.

„Operatorul care asigură deszăpezirea în municipiul – SC Soma SRL – a început intervențiile în oraș din această dimineață de la ora 04.00, mai întâi pentru prevenirea înghețului, iar ulterior, odată cu începerea ninsorii, s-a început îndepărtarea zăpezii.

La ora 08.00 acționau cu pluguri în împrăștierea de sare un număr de 7 utilaje, intervenindu-se cu prioritate pe arterele principale, drumurile în pantă și rampă. Urmează să se intervină și pe străzile secundare. De asemenea, 40 de lucrători intervin cu deszăpezire manuală, pe scări, în stațiile de autobuz și trotuare.
Acțiunile vor continua în teren pe întreg parcursul zilei” au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*