Primăria cere mai multe sfaturi sibienilor

Sibienii care simt ca zona sau cartierul în care locuiesc nu este așa cum își doresc sau au visat vreodată, pot să le dea sfaturi, idei sau soluții celor din administrația locală.

Din dorința de a fi mai aproape de sibieni, Primăria a decis să aplece urechea la doleanțele acestora și să le permită să depună proiecte finanțate în procent de sută la sută din fonduri ale bugetului local.

De mai bine de o lună, Primăria Sibiu a deschis administrația orașului către sibieni și i-a invitat să depună proiecte în cadrul programului de bugetare participativă. Concret, cetățenilor li se oferă acum posibilitatea de a propune soluții pentru problemele cu care se confruntă în cartierul sau orașul în care locuiesc. Municipalitatea va analiza până la finele acestui an proiectele astfel depuse din punctul de vedere al legalității și fezabilității și va aloca fonduri din bugetul local maxim 150.000 euro pentru fiecare proiect pentru implementarea primelor clasate în urma votului comunității.  

Depunerea proiectelor pe platforma dedicată  https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/ se poate face până la sfârșitul lunii august, iar pentru a-și prezenta clar proiectul, inițiatorii sunt rugați să respecte următoarele cerințe: completarea tuturor rubricilor formularului, localizarea proiectului în teren cât mai exact posibil,
descrierea proiectului în detaliu, cât mai multe informații și idei cu privire la amenajarea propusă însoțire de imagini sau filmări.
Pentru mai multe detalii despre acest proces de depunere a proiectelor, sibienii sunt rugați să acceseze următorul link: http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/comunicat/incepe-programul-de-bugetare-participativ.-implic-te-i-tu precum și informațiile disponibile pe platforma de bugetare participativă a Municipiului Sibiu: https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/.

Până în momentul de față pe adresa Primăriei au ajuns și au fost înregistrate 31 de propuneri, cele mai multe la categoriile „Spații verzi și locuri de joacă” (11) și “Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației” (9).


Viorica MAIER

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*