Primăria Rășinari, parte într-un proiect Erasmus

„Love of nature is common language” este proiectul Erasmus+ din domeniul Tineret la care, începând din acest an, Primăria Comunei Rășinari este parteneră. Alături de aceasta în proiect participă asociații de tineret din Germania, Macedonia și Turcia.

Scopul principal al proiectului este implicarea tinerilor din comunitate în activități de promovare a meseriilor tradiționale, a comorilor locale, schimb de experință între lucrătorii de tineret din cele 4 țări partenere în vederea obținerii de rezultate pozitive în rândul tinerilor pentru o creștere și dezvoltare armonioasă a acestora. Primarul comunei Rășinari, Bucur Bogdan, a semnat deja acordul de parteneriat, urmând ca, în scurt timp, să aibă o întâlnire oficială cu reprezentanții celorlalte instituții și ONG-uri implicate.

Pentru România, coordonator de proiect este profesor Ileana Carmen Dămean, având în vedere nevoia de implicare a tinerilor din comunitate în proiect și dorința acestora de a participa la schimburi de bune practici cu tineri din alte țări europene.

Proiectul se derulează pe parcursul a 18 luni, iar întâlnirile se desfășoară în fiecare din cele 4 țări partenere. Primăria Comunei Rășinari va fi gazda întâlnirii – eveniment de la finalul proiectului, reunind partenerii implicați și promovând Rășinariul, cunoscut deja ca una din cele mai frumoase localități turistice din lume.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*