Primăria Sibiu va muta Liceul de Artă într-un internat

Primăria Sibiu a identificat o soluție pentru mutarea Liceului de Artă, într-un sediu care să ofere profesorilor și elevilor condiții mai bune de studiu.Reamintim faptul că instituția organizează, în prezent, cursurile în clădirea de pe strada Alexandru Odobescu, nr. 2, imobil ce a fost retrocedat și pentru care contractul de închiriere va expira în anul 2017. Se impunea mutarea liceului într-un spațiu care se află în proprietatea municipalității. Astfel, Liceul de Artă se va muta în internatul Colegiului Economic „George Barițiu” de pe strada Oituz, nr. 31.

internat liceu economic

Clădirea este structurată pe patru niveluri, are încăperi mari și luminoase. Însă, pentru că aceasta a funcționat ca internat, vor fi necesare lucrări ample pentru a fi transformată în unitate de învățământ. Lucrările vor fi planificate și realizate prin consultare cu cadrele didactice ale liceului, pentru ca încăperile și întreg sediul să răspundă nevoilor deosebite ale acestui profil.

Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat va solicita alocarea de fonduri în următoarea ședința ordinară a Consiliului Local pentru realizarea proiectării și mai apoi pentru contractarea lucrărilor propriu-zise. (C.P.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*