Primul dosar penal pentru fals în declarații în situația de urgență

Autoritățile din Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală pentru fals în declarații, după ce au prins un bărbat ieșit din casă, care ar fi mințit în privința scopului pentru care și-a părăsit locuința.

Polițiștii au observar, ieri seară, în orașul Tălmaciu, pe strada Stadionului, un autoturism oprit pe partea dreaptă a drumului.

La volan era un localnic în vârstă de 39 de ani, căruia polițiștii i-au cerut actele care să justifice prezența sa în zonă. Bărbatul a prezentat pe telefon o declarație pe propria răspundere întocmită în numele său, în care scopul deplasării era cel „de serviciu”, cu destinația „Arpaș”, locul depistării, strada Stadionului, nefiind pe traseul menționat.

În aceste condiții, întrucât cele declarate în documentul prezentat nu ar fi fost conforme cu realitatea, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru fals în declarații, conform articolului 326 din Codul Penal.

Totodată, aceasta a declarat verbal că a venit să-și viziteze o rudă, fără a prezenta însă un motiv întemeiat care să justifice urgența părăsirii locuinței.

În aceste condiții, bărbatul a fost amendat cu 5.000 de lei, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu.

De altfel, ieri peste 230 de polițiști sibieni, 120 de jandarmi, 11 efective MApN și 66 de polițiști locali au desfășurat 113 misiuni în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, au fost date 178 de sancțiuni în valoare de peste 169.000 lei, din care 175 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației și 3 pentru nerespectarea măsurilor privind măsura izolării.

În perioada de referință, au fost conduse 40 persoane în centrele de carantină și au fost verificate 1.030 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, fiind identificată o persoană care nu a respectat măsura izolării.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*