Primul test de screening PRECOCE din lume pentru cancerul pancreatic cu viermi minusculi

O firmă de biotehnologie japoneză anunță că a dezvoltat primul test de screening precoce din lume pentru cancerul pancreatic, folosindu-se de nasurile puternice ale unor viermi minusculi.

Compania Hirotsu Bio Science și-a lansat luna aceasta testul N-NOSE plus Pancreas, prin marketing direct către consumatorii din Japonia și își propune să introducă testul și pe piața din Statele Unite până în 2023, informează Reuters, citat de 360medical.ro.

Testul ar costa în jur de 500 de dolari.

Utilizatorii trimit prin poștă, o probă de urină colectată într-o pungă specială, la un laborator, unde este pusă într-un vas Petri ce conține o specie de nematozi (viermi), cunoscuți științific sub numele de C. Elegans.

Acești viermi au simțuri olfactive mult mai puternice decât câinii, susține compania, și pot „mirosi” celulele canceroase.

Viermii lungi de 1 milimetru pot fi un instrument de diagnosticare puternic, spune fondatorul companiei și directorul executiv Takaaki Hirotsu, care îi cercetează de 28 de ani.

„Ceea ce este foarte important în depistarea precoce a cancerului este capacitatea de a-l detecta când există în cantități foarte reduse”, a declarat Hirotsu pentru Reuters.

Continuarea AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*