Profesoară despăgubită de părinţii unor elevi care au ironizat-o pe reţelele sociale

O profesoară din Cluj-Napoca va încasa 30.000 lei de la părinţii a doi foşti elevi, care au ironizat-o pe reţelele sociale. Copiii, elevi în clasa a VII-a la vremea faptelor, au publicat pe un cont fals de Facebook, dar şi pe grupul de WhatsApp al clasei imagini menite să o denigreze pe profesoară, scrie Clujust.ro.

La aproape cinci ani de la incidentul respectiv, Judecătoria Cluj-Napoca a admis că onoarea şi reputaţia dascălului au avut de suferit, aşa că părinţii celor doi elevi sunt acum buni de plată.

Totul a început în anul şcolar 2018-2019, când profesoara era şi dirigintă la clasa a VII-a C de la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca. Cu o zi înainte de începerea şcolii, unul dintre elevi a postat o caricatură la adresa dascălului, care ilustra o maimuţă, pe grupul de WhatsApp al clasei, imagine care a devenit apoi fotografia de grup şi a fost publicată, ulterior, şi pe un cont fals de Facebook.

Acelaşi elev ar fi continuat ironizarea profesoarei, iar în luna decembrie 2018 a prelucrat o noua fotografie denigratoare şi insultătoare la adresa femeii. Câteva luni mai târziu, în martie 2019, un al doilea elev ar fi creat pe Facebook un cont fals, cu numele profesoarei, folosind ca poză de profil, respectiv fotografie de copertă, cele două imagini editate de colegul său.

Când a aflat de cele întâmplate, profesoara s-a adresat instanţei de judecată. Şi-a angajat un avocat şi a cerut 50.000 de lei daune morale pentru atingerea adusă onoarei, demnităţii şi reputaţiei plus cheltuielile de judecată.

Continuarea AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*