Profesori și elevi din cinci țări, în vizită la Consiliul Județean Sibiu

Vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Christine Manta-Klemens, s-a aflat ieri în mijlocul mai multor profesori și elevi veniți în județul Sibiu din Turcia, Grecia, Spania, Portugalia și Polonia.

Alături de delegația străină a fost directorul Mihaela Miron și cadre didactice de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Turnu Roșu, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Sibiu. Prezența oaspeților la Consiliul Județean Sibiu s-a datorat unei activități cuprinse în Programul Erasmus+, Healthy Kids, care a vizat un schimb de experiență între partenerii admiși în program.

”Suntem bucuroși să vă întâmpinăm la Consiliul Județean și consider că un schimb de experiență între profesori și elevi din Europa este benefic pentru ambele părți. Sper să aveți un timp minunat în Sibiu și experiențe de neuitat. Cu siguranță o să aflați lucruri neștiute din domeniul cultural, precum și din activitatea profesională pe care o desfășurați în instituțiile pe care le reprezentați”, a spus Christine Manta-Klemens.

La rândul său, inspectorul școlar Delia Stoicescu a punctat că Inspectoratul Școlar Județean Sibiu are multe relații de prietenie și profesionale cu țările prezente și a detaliat oaspeților structura inspectoratului, punând accent pe sistemul de învățământ special din România.

Profesorii și elevii avut ocazia să afle câteva informații despre județul Sibiu prezentate de vicepreședintele Christine Manta-Klemens, care a detaliat activitățile derulate de Consiliul Județean Sibiu pentru o alimentație sănătoasă în rândul elevilor, respectiv furnizarea de fructe în școli și activitățile adiacente acestui program. Oaspeții străini au vizionat filmul de prezentare al județului Sibiu.

Programul de la Sibiu a continuat cu vizitarea Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA și a centrului istoric al Sibiului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*