Program de educație rutieră pentru liceenii sibieni

Programul de prevenție rutieră „BeCool” – Gândește înainte a fost lansat astăzi în județul Sibiu.

Programul destinat liceenilor de clasele a XI-a și a XII-a este susținut de Fundația Ford din SUA și este realizat de Napoca Rally Academy și Inspectoratul Școlar Sibiu în perteneriat cu Poliția Județului Sibiu, ISU Sibiu, Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog, Serviciul de Probațiune și Centrul cultural Ion Besoiu.

Ediția 2022 a Proiectului BeCool – Gândește înainte!” este un proiect de tip workshop care propune elevilor sibieni din clasele a-XI-a și a XII-a din toate unităţile de învăţământ liceal, sesiuni de formare și de informare cu privire la efectele negative ale comportamentului teribilist în trafic, cauzat și de consumul de alcool și droguri la volan, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie și formării unui comportament responsabil pe drumurile publice.

În perioada 14 noiembrie – 29 noiembrie, echipa Napoca Rally Academy, coordonată de Bogdan Marișca, cu sprijinul autorităților locale, va desfășura acest proiect în 34 de licee din întreg județul Sibiu unde se estimează că aproximativ 6000 de elevi vor participa la această sesiune a programului „BeCool- Gândește înainte!”, powered by Ford Driving Skills for Life.

“ Ne bucurăm că proiectul “BeCool – gândește înainte” ajunge la Sibiu. Acest proiect are menirea de a ajuta elevii claselor a XI-a si a XII-a, viitori posesori de permis auto, să se pregatească pentru a avea o conduită responsabilă în trafic. Avem posibilitatea de a începe educația rutieră în școală prin a-i informa pe elevi despre pericolele pe care le pot întâmpina în trafic, atât la volan, cât și în calitate de pasageri, lucru care ar trebui sa ajute la scaderea accidentelor pentru această categorie de vârstă”, a precizat  Daniela Muntean, inspector școlar pentru activități extrașcolare din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

„Nu teribilism la volan, nu alcool, nu substanţe interzise, în trafic şi în viaţă, în general! Acesta este mesajul pe care vrem să îl transmitem elevilor în cadrul unui workshop de aproximativ două ore. Mă bucură faptul că adolescenţii cu care am interacţionat până acum au fost mult mai atenţi şi mai receptivi decât ne așteptam și feedback-urile pe care le avem sunt foarte pozitize, lucru care ne motivează să încercăm să facem cât mai multe astfel de acţiuni în cadrul acestui proiect”, a declarat pilotul Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca, în calitate de coordonator al proiectului „BeCool – Gândeşte înainte”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*