Protest de amploare împotriva grațierii! Aproape 10 mii de sibieni au ieșit în stradă | ȘTIRE ACTUALIZATĂ

Sibienii protestează din nou împotriva grațierii. 7.000 de manifestanți strigă: „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”.

Peste 8.000 de sibieni se află în stradă, la această oră, potrivit B1 TV, în timp ce alte surse estimează chiar 10.000 de participanți.  În Capitală au ieșit 30.000 de demonstranți, iar Clujul, Timișoara și Iașiul se numără printre orașele unde s-au strâns între 5.000 și 10.000 de manifestanți.

Demonstrații de mai mică amploare se desfășoară în Brașov, Craiova, Alba Iulia, Arad, Pitești, Târgu Mureș, Bacău, Constanța, Buzău sau Galați.
Se scandează: „Romania, trezeste-te!”, „România cere: fără grațiere!”, „Demisia!”, „Justiție, nu corupție”, „Antena 3, niște derbedei”, „PSD, ciuma roșie”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, „Jos Iordache”, „Jos penalii”, „Referendum”, „Ciorbea, nu uita, România nu te vrea!”, „DNA să vină să vă ia”, „Ciorbea și CNA apără corupția”.


Manifestanții au umplut bulevardul Mihai Viteazu.


Pentru această seară s-a anunțat cel mai mare protest de până acum, traseul avizat fiind Piața Mare – Bulevardul Nicolae Bălcescu (Farmacia 24) – magazin Dumbrava – Calea Dumbrăvii – Bulevardul Mihai Viteazu până la biserică și retur.


În acest moment, coloana de manifestanți intră pe bd. Mihai Viteazu de pe Calea Dumbrăvii și se întinde până la teatru.


Aproximativ 7.000 de oameni se află acum în stradă la Sibiu. Ei strigă „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, „România cere: fără grațiere” și „DNA să vină să vă ia!”. Printre ei se află și agitatori care strigă lozinci politice, precum „Jos Guvernul!” sau”Afară, afară cu PSD din țară!”, și nu este exclus ca aceștia să provoace incidente.


foto: Răzvan Pop / Facebook

„Ne întâlnim iar în număr cât mai mare în Piața Mare pentru a ne asigura că ordonanțele privind grațierea și amnistia nu vor fi trecute pe ascuns, independent de voința noastră, fără a aștepta consultarea prin referendum a românilor – tehnic, acest lucru este posibil, referendumul fiind doar consultativ. Trebuie să ne asigurăm că acest lucru nu se va întâmpla. Trebuie să demonstrăm că suntem oameni onești și verticali, că suntem o forță. Din acest motiv, nu acceptăm nici hoția, nici minciuna cu televizorul. Să trezim CNA-ul, să înceapă să își facă treaba: să ia măsuri în ceea ce privește manipularea grosolană a realității, a faptelor obiective de către anumite posturi de televiziune și prezentarea evenimentelor în mod mincinos și părtinitor”, au anunțat organizatorii, pe Facebook.

„Acest protest este îndreptat împotriva Ordonanţei de graţiere şi a Ordonanţei de modificare a Codului Penal. Protestul este apolitic, dar îndreptat împotriva tuturor „beneficiarilor” acestui demers al Guvernului Dragnea-Grindeanu: politicieni din toate formaţiunile politice şi „oameni de afaceri de succes” care au fost complici la încălcarea legilor. Legea îşi începe limita unde se termină bunul-simţ. Aceste ordonanţe calcă în picioare cele mai elementare norme de bun-simţ, ca să nu mai spun că aproape desfiinţează noţiunea de lege. Permitem? Vă aştept în stradă!”, transmite Doru Apostol, titularul autorizației pentru protestul de astăzi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*