Horațiu Marin: „Venim cu o viziune nouă!”

PSD Sibiu trece printr-un schimb de generații, acum, în pragul alegerilor parlamentare. În acest context, Horațiu Marin crede că implicarea tinerilor în politică trebuie să fie mult mai vizibilă decât până acum, înaintând chiar ideea unui schimb de generații real, în folosul sibienilor. Horațiu Marin pune umărul la consolidarea rezultatelor social-democraților din județul Sibiu, alături de alți tineri de perspectivă, cum ar fi Manuela Maria Catrina și consilierii municipali Elena Denisa Colceriu și Tiberiu Mitrea, dar și în jurul unor oameni cu experiență, între care senatorul Viorel Arcaș, Ioan Terea, directorul Direcției Silvice Sibiu, Nicolae Avram, fostul primar al comunei Șura Mare, sau fostul prefect Ovidiu Sitterli. Practic, Horațiu Marin este unul dintre liderii tineri din rândul noii generații a PSD Sibiu, o echipă proaspătă, profesionistă și cu o viziune modernă, care pleacă pe un drum nou.

decupaj-horatiu-marin

Horațiu MARIN

Mesagerul de Sibiu: Vă implicați în reconstrucția PSD Sibiu. Cu ce principii ați plecat la drum?

Horațiu Marin: Nu cred că se pune vorba de reconstrucția organizației, ci de consolidarea acesteia. Vorbim de atât de mult timp de înnoirea clasei politice și iată că, în sfârșit, organizația județeană PSD Sibiu a intrat într-o etapă nouă, cu oameni cu o viziune pe măsură și care vor să facă politică în concordanță cu așteptările sibienilor. Venim cu o viziune modernă, nepătată de ceea ce a însemnat politica românească în ultimii 25 de ani. Este o șansă de care trebuie să profităm și sunt convins că noua generație se va alătura organizației noastre, având în vedere că, odată cu reformarea și întinerirea partidului, vor apărea noi viziuni care vor duce la un nou mod de a face politică, bazat pe principii clare: o altă mentalitate, o mai strânsă legătură cu membrii de partid, bazată pe respect și corectitudine, transparență față de alegători și o mai mare apropiere față de sibieni.

Mesagerul de Sibiu: Cum vedeți mediul politic sibian?

Horațiu Marin: Este greu de a vorbi despre o clasa politică cu mare atracție pentru sibieni. Din păcate, clasa politică sibiană din ultimii 15 ani nu a avut succese reale la nivel național, foarte puțini sibieni fiind promovați în structurile administrative naționale și mă refer la Parlament, Guvern și Justiție. Acest lucru a pus în umbră Sibiul atunci când a venit vorba de împărțirea fondurilor de la Guvern. E timpul ca aceste lucruri care ne-au tras înapoi să nu se mai perpetueze. Sibiul are oameni de valoare care să reprezinte interesele comunității la cel mai înalt nivel, în special din rândul social-democraților. Sibiul trebuie să fie mult mai prezent în structurile țării.

Mesagerul de Sibiu: Ce vă supără cel mai mult în politică?

Horațiu Marin: Faptul că tinerii care doresc să se implice în politică nu sunt ajutați, ba, din contră, li se cer lucruri care le depășesc experiența. Mai mult, nici liderii de partide nu au o concepție de formare și integrare a tinerilor în viața politică. Trebuie să primeze proiectele și soluțiile pentru ieșirea din criza societății românești și nu aceleași principii învechite care ne-au dus înapoi atâția ani. Sper ca, odată și odată, aceste lucruri să nu mai fie de actualitate, iar oamenii valoroși, indiferent de vârstă, să se implice tot mai mult în viața publică și politică, astfel încât instituțiile statului să funcționeze cât mai aproape de cele europene.

Mesagerul de Sibiu: Recent, ați absolvit Colegiul Național de Apărare. Cât de important este acest reper pentru carieră?

Horațiu Marin: Eu consider că este foarte important, având în vedere că foarte puțini oameni sunt admiși și termină acest colegiu. Activitatea de învăţământ la Colegiul Naţional de Apărare are drept scop asigurarea unui proces modern de educaţie, multidisciplinară şi multinaţională, în vederea unei asimilări corecte a problematicii de securitate naţională şi internaţională. Procesul de învăţământ se desfăşoară cu respectarea cerinţelor europene, în concordanţă cu programele analitice ale instituţiilor similare din străinătate şi în condiţiile în care România îşi promovează interesele plecând de la starea actuală a sistemului internaţional şi statutul nostru de membri NATO şi UE.

Familia pe primul loc

Horațiu Marin se mândrește cu familia sa împlinită. „Știți cum se spune că în spatele fiecărui bărbat puternic se află o femeie… așa este și în cazul meu. Am o soție și o fetiță cu care mă mândresc. Pot spune că mă cunosc cu soția de aproape 15 ani, iar apariția fetiței noastre ne-a făcut să fim mai uniți ca niciodată, sprijinindu-ne reciproc în ceea ce facem. Totodată, pot spune că eu și familia mea avem o viață socială activă și, indiferent de carierele noastre, îi dedicăm fetiței foarte mult timp. Suntem o familie împlinită!“, exclamă acesta. 

Carte de vizită

Horațiu Marin are 33 de ani, este căsătorit și are o fetiță. Este licențiat în drept al Facultății de Drept „Simion Bărnuțiu“ din Sibiu și activează ca avocat în Baroul Sibiu. Are masterate în Managementul administrației publice și integrării europene (Institutul Național de Administrație) și în Management politic (Institutul Social-Democrat „Ovidiu Șincai“ București). A absolvit Colegiul Național de Apărare din București – Studii de securitate și apărare națională. Actualmente, este decan al Curții de Arbitraj a Asociației Balcanice de Arbitraj.Este membru PSD din anul 2003. Între 2010 și 2014, a fost președintele organizației municipale TSD Sibiu, concomitent cu funcția de vicepreședinte al organizației municipale PSD Sibiu. Totodată, din 2009 este membru în Consiliul Național PSD și îndeplinește, din 2011, funcția de președinte al Ligii Tinerilor Întreprinzători Sociali Democrați.

One Comment

  1. Felicitari !!! Te votez pentru ca am incredere in tineri !!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*