„Punți în dezvoltare” la Râu Sadului

Râu Sadului găzduiește în perioada 15 – 19 august cea de a doua tabără educativă gratuită pentru elevii din medii defavorizate.

Tabăra se desfășoară în cadrul proiectului „Punți în dezvoltare” nr. 2021-EY-PICR-0005, realizat cu sprijinul financiar primit prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor ce urmărește să genereze o multitudine de efecte pozitive și de lungă durată în școlile partenere, dar și asupra persoanelor implicate direct sau indirect în activități. Proiectul se desfășoară în perioada martie 2022 – iunie 2023 în cinci unități școlare partenere din județul Sibiu: Liceul Tehnologic Iacobeni, Școala Gimnazială Târnava, Școala Gimnazială Brădeni, Școala Primară Netuș, Școala Gimnazială Noiștat.

Activitățile care urmează a fi realizate cuprind combaterea discriminării prin teatru forum alături de Fabrica de Teatru, ateliere de comunicare multiculturale pentru copii, asimilarea conceptului de empatie și a nevoii de a fi ascultat, precum și sesiuni dedicate înțelegerii incluziunii alături de multe surprize.

Feed-backul primit în urma realizării primei tabere este unul pozitiv, elevii au fost extrem de încântați, unii chiar declarând că au fost cele mai frumoase zile din viața lor.

„Scopul unei tabere de vară, deși aceasta include practicarea mai multor sporturi outdoor, nu este acela de a atinge performanțe sportive, ci de a oferi participanților posibilitatea de a petrece timp de calitate în mijlocul naturii și în compania copiilor de aceeași vârstă, de a deprinde cunoștine noi, de relaxare, distracție și lecții de viață, autocunoaștere și dezvoltare personală, de dezvoltare a creativităţii, a simţului de responsabilitate şi a gândirii pozitive, de a lucra lucra în echipă şi posibilitatea de a lega noi prietenii”, menționează managerul proiectului Ana-Maria Bogdan, care alături de echipa sa alcătuită din Daniela Anghel- formator, Teodora Ciungu- facilitator comunitar, Marilena  Savu – psiholog și consilier școlar și Izabela Martin- psiholog, vor participa la tabăra de la Râu Sadului alături de o serie de invitați care vor contribui la fundamentarea unei dezvoltări personale de calitate și la o integrare socială a copiilor mult mai facilă.

Activitatea proiectului poate fi consultată pe pagina oficială de Facebook a proiectului: „Building Bridges” și pe website http://punți-în-dezvoltare.ro/ .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*