Raluca Turcan: Guvernul Grindeanu e guvernul lui Liviu Dragnea, nu al României

Deputatul liberal de Sibiu Raluca Turcan a declarat, astăzi, cu prilejul votului de investire a Guvernului Grindeanu în Parlament, că Guvernul Grindeanu este guvernul lui Liviu Dragnea, nu al României, iar componența acestui guvern, susținut de PSD, ALDE și UDMR, este „o palmă dată poporului”.

„Lista cabinetului arată incapacitatea cronică a PSD de a oferi o guvernare de tip european. PSD efectiv nu poate înțelege că aspirațiile cetățenilor cu privire la exercitarea funcției publice sunt cu totul altele în acest moment al istoriei noastre. Nimeni nu a votat ca deciziile guvernării să fie luate doar după ce se trece pe la partid pentru a se lua aprobare de la dl. Dragnea. Nimeni nu a votat ca PSD, ALDE și UDMR să facă amnistia corupților. Și niciodată guvernul personal al domnului Dragnea nu va putea fi transformat în guvernul european dorit de cetățenii români, la 100 de ani de la Marea Unire”, a mai arătat președintele PNL.

 

Discursul Ralucăi Turcan în Parlament

Domnule președinte al Senatului,
Domnule președinte al Camerei Deputaților,
Domnule prim-ministru desemnat,
Doamnelor și domnilor miniștri,
Doamnelor și domnilor senatori și deputați,
Componența acestui guvern, susținut de PSD, ALDE și UDMR, este o palmă dată poporului.
Mulți oameni de bună credință au dat crezare promisiunilor PSD. Odată terminată campania electorală, PSD-ul își arată acum adevărata față. Sfidătoare!
Nu mă refer doar la faptul că la multe propuneri din campanie, PSD-ul deja a renunțat. Însă lista guvernului ne arată un PSD incapabil de modernizare, feuda personală a unui șef abuziv, care încearcă să exercite puterea în toată România fix după cum a exercitat-o la Teleorman.
Ce altceva este, dacă NU un uriaș abuz de încredere – să dai senzația tuturor cetăţenilor, prin periplu la toate televiziunile, că membrii Guvernului României nu valorează două parale și că sunt, de fapt, interpușii tăi, cărora le trimiți în plic de la partid ce decizii au de luat în ziua respectivă?
La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, asta e tot ce poate oferi PSD-ul României?
Dacă mai existau persoane care se îndoiau de capacitatea PSD de a trage România înapoi, astăzi primesc dovada supremă a viziunii de tip feudal pe care dl. Liviu Dragnea și acest partid o oferă României.
Partidul Naţional Liberal consideră că România a depăşit demult etapa istorică a acestui tip de guvernare. Lista cabinetului arată incapacitatea cronică a PSD de a oferi o guvernare de tip european. PSD efectiv nu poate înțelege că aspirațiile cetățenilor cu privire la exercitarea funcției publice sunt cu totul altele în acest moment al istoriei noastre.
Oamenii caută eficiență și responsabilitate în guvernare, iar ei votează partide pentru exercitarea puterii în mod legitim și transparent.
Nimeni nu a votat ca deciziile guvernării să fie luate doar după ce se trece pe la partid pentru a se lua aprobare de la dl. Dragnea. Nimeni nu a votat ca PSD, ALDE și UDMR să facă amnistia corupților.
Un guvern trebuie să fie al unei țări. Acest Guvern nu va fi un guvern al României, ci un guvern al domnului Dragnea.
Și niciodată guvernul personal al domnului Dragnea nu va putea fi transformat în guvernul european dorit de cetățenii români, la 100 de ani de la Marea Unire.
Partidul Național Liberal nu va vota acest guvern, despre care credem că va avea o viață scurtă, după cum o viață scurtă a avut și imaginea cosmetizată a PSD din campania electorală.
Acest guvern nu întrunește standardele de competență, autonomie, transparență dorite de majoritatea cetățenilor români în acest moment.
Acest guvern se va ocupa cu prioritate de satisfacerea intereselor domnului Dragnea, de scăparea hoților și a plagiatorilor.
PSD a fost votat de 18,5% din cei cu drept de vot. Însă niciun scor electoral nu ar da cuiva dreptul de a încălca legea.
Prin refuzul repetat de a infirma negocierile pe legea amnistiei, dl. Dragnea a confirmat încă o dată, faptul că amnistia a fost parte a pachetului de negociere dintre PSD, ALDE și UDMR.
Aveți curajul, domnilor Dragnea și Tăriceanu să veniți aici, la tribuna Parlamentului României și să recunoașteți că ați negociat amnistia faptelor de corupție.
Stimati membri ai Parlamentului,
Acest guvernul provizoriu al domnilor Dragnea și Tăriceanu, pare construit să rezolve lucruri pentru persoane influente din cele două partide.
Ministrul Educației nu a fost ales pentru modernizarea educației naționale, ci doar pentru a continua politicile învechite, de conservare a găștilor din sistem, atât de dragi PSD, autorul moral al dezastrului din acest domeniu.
Prezența domnului Meleșcanu în guvernul României este sfidătoare și ea reprezintă o palmă dată poporului personal de către dl. Tăriceanu.
Cu această numire, ne-am lămurit și cu privire la atașamentul real al domnului Tăriceanu față de drepturile fundamentale ale cetățenilor. Drepturile sunt bune doar când ni se aplică nouă, libertatea are valoare doar când ne privește pe noi. Alții – să stea la coadă și să fie umiliți pentru drepturile lor.
Este o palmă pe obrazul poporului român să-l pui ministru de externe pe cel care a îndeplinit aceeași funcție în guvernul Văcăroiu, și care este co-autor, în 2014, al celei mai sfidătoare încălcări a dreptului la vot al cetățenilor români care trudesc în străinătate.
Să nu se fi găsit o altă propunere de om format în democrație, sau dl. Tăriceanu are obligații foarte mari față de dl. Meleșcanu? Ar trebui să știm care sunt acestea.
Unde este interesul public în numirea domnului Meleșcanu? Nicăieri. Unde este interesul personal al domnului Tăriceanu? Peste tot.
Doamnelor și domnilor,
Este crucial ca viitorul guvern să dea un semnal de predictibilitate mediului de afaceri și companiilor care doresc să facă investiții în România.
Facem un apel ca NOUL guvern să LASE ÎN PACE măsurile de relaxare fiscală intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2017. Să NU umble la aceste măsuri. Ele au fost convenite prin înțelegere politică de partidele reprezentate în fostul Legislativ, inclusiv de PSD. Își încalcă PSD propriul cuvânt și propriul vot? Va începe guvernarea PSD prin a reintroduce taxe care fuseseră scoase , prin noi poveri fiscale deși au promis reducerea poverii?
Mai dorim să atragem atenția cu privire la un discurs extrem de nociv. Companiile private au devenit, în retorica lui Liviu Dragnea și a PSD, dușmanii poporului. Este o politică periculoasă și păguboasă pentru locurile de muncă din această țară.
La fel ONG-urile au devenit dusmanii poporului. Străinii sunt dușmanii poporului – teme pe care le-ați vehiculat în campanie. Reveniți-vă din excesele anti-occidentale!!!
România trebuie să dea un semnal de susținere a capitalului românesc și să anunțe măsuri prioritare pentru el, dar nu în opoziție populistă cu capitalul internațional, în speță cu cel occidental. Dumneavoastră distrugeți și capitalul românesc și investitiile occidentale cu populismul dumneavoastră și sădiți semințele dezbinării dintre România și aliații săi.
Când ați introdus taxa pe stîlp și supracciza pe benzină nu v-ați făcut niciun scrupul, nu mai aveați atâtea griji pentru prețul benzinei care a crescut deși pe plan internațional scădea din cauza cotației petrolului. Atunci ați atentat la buzunarele românilor cu pretextul că veți face autostrăzi din banii colectați prin introducerea supraaccizei. Știați prea bine că e o minciună. Nici un centimetru de autostradă nu a fost făcut din supraacciza la carburanți. Doar prețul benzinei a crescut ca să alimenteze pomenile electorale.
Viziunea coaliției PSD-ALDE-UDMR – Populism fără nicio limită, politici economice fără nicio regulă. Lumea civilizată are reguli. Are imperfecțiuni, multe de schimbat, dar are un set de reguli clare după care funcționează. Dumneavoastră vreți să funcționați ca într-un no man s land, ca în estul sălbatic unde economia si politica stau în pixul și vointa unui singur om.
Nu puteți face deodată scăderi de taxe, reduceri de impozite și cresteri de salarii și pensii. La un moment dat, vine momentul adevărului. Și vor suferi românii, nu dumneavoastră. Fie veti crește taxele, fie vă veti împrumuta îndatorând la greu generațiile viitoare. Fie veti arunca în aer deficitul mergând ca o mașină cu viteză nebună pe contrasens. Nu există altă cale. Nu ati reinventat economia, nu ati reinventat capitalismul, si nici măcar populismul nu l-ati reinventat. Dar, da, este adevărat, puteti să-l duceti la cote nebănuite.
Care vor fi sursele financiare pentru asemenea promisiuni ? Ne invocați mereu acel Fond Suveran de Investiții și Dezvoltare. Dar până va deveni operațional acest Fond, de unde bani ?
E un truc arhicunoscut să iei din avuția natională companii de stat profitabile și ce rezultă să nu mai figureze la buget si să te încurce cu deficitele. Dar, ca un asemenea mecanism uriaş şi atât de tentant sa functioneze e nevoie ca guvernul si coalitia de la putere sa dea o șansă managerilor privați și să nu se amestece politic. Adică sa fie impecabili în transparență și profesionalism. Ceea ce e cel putin improbabil, dat fiind faptul că avem de-a face cu cea mai controlată politic echipă guvernamentală din ultimii 20 de ani.
În funcții cheie sunt oamenii domnului Dragnea de la Teleorman, unde vor fi miliardele Fondului de Investiții vor fi tot oamenii domnului Dragnea din Teleorman.
Dorim sincer să vă realizati promisiunile fără sa compromiteți economia și fără să îi inșelati pe români. Poate ati descoperit un perpetuum mobile al prosperitatii, bagheta magica, poate veti primi Nobelul pentru economie in 2018. Dar cum se face că, în urma guvernărilor PSD, săracii devin tot mai săraci, diferențele de venituri cresc și diferentele dintre regiunile sărace și cele mai dezvoltate se adîncesc ? Cum se face că pensionarii, despre care spuneti mereu că aveti grijă au sărăcit în ultimii ani ai guvernării Ponta, că peste o treime din tinerii între 18 și 24 de ani sunt săraci-lipiți, că famiile cu mai multi copii au dus-o mai greu? Este ultima evaluare a sărăciei realizată de Institutul național de Statistică exact pe perioada guvernării Ponta. Vorbim de cifre oficiale.
Nu aveți alte rețete decât cele dintotdeauna ale PSD. Sa promiteți în cascadă, făra număr, fară limită, înșelând dorința firească de mai bine a oamenilor.
Doar că acum promisiunile se duc spre toate categoriile și sunt mai bine sistematizate, au un calendar precis, o poleială în plus, grafice mai colorate Dar reteta nu e alta. Asta a fost și pe vremea lui Victor Ponta. Și a iesit ce a iesit – sunt mai săraci exact cei care se asteptau să le fie mai bine cu PSD. Aveti altceva în plus, o rețeta secretă fundamentată economic ? Nu o aveți.
Domnul Dragnea, într-o interpretare TV bine studiată, se declara îndurerat că mai sunt doar două bănci românești.
Dar Domnule Dragnea, cine a distrus sistemul bancar din România? Cine a distrus Bancorex? Cine a distrus Bancoop? Nu cumva PDSR-ul?
Domnul Dragnea, într-o interpretare la fel de studiată, vorbește apăsat împotriva companiilor străine? Dar cine a vândut Petrom-ul cu tot cu rezervele de petrol și gaze? Nu cumva PSD, urmașul PDSR?
Domnul Dragnea, într-o altă interpretare, vorbește despre informatizare și eficientizarea relației dintre stat și cetățean.
Dar domnule Dragnea, nu cumva un deputat al PSD, pe numele său Ghiță Sebastian, a câștigat 90% din contractele de informatizare în această țară?
Tot Domnul Dragnea face referire la modernizarea flotei Tarom, lucru pe care noi îl cerem de multă vreme. Dar Domnul Dragnea uită că nu a fost inamic mai mare pentru modernizarea Tarom ca fostul ministru PSD al Transporturilor și al Marilor Proiecte, dl. Dan Șova?
Prin aceste exemple foarte precise, am vrut doar să remarc falsul constant din discursul public al PSD. Cu o asemenea preocupare pentru minciună din partea PSD și ALDE, acest guvern nu are cum să aducă vreun lucru bun românilor.
Domnule Dragnea,
Aveți aceeași butaforie, mai bine închegată și vopsită mai atrăgător de astă dată. Dar aceeași. E mai elaborată minciuna, atât.
Domnule prim ministru desemnat Grindeanu, dacă vom găsi căi de dialog în interes public, ne vom bucura să putem contribui la îmbunătățirea soluțiilor legislative. Dar până când nu vă emancipați de sub tutela domnului Dragnea, nu putem să girăm în vreun fel acest guvern.
Partidul Național Liberal va monitoriza cum se realizează programul PSD-ALDE-UDMR și vom face în fiecare săptămână un raport public pe această temă.
Ne menținem opinia că guvernarea este întemeiată pe o uriașă fraudă de încredere și din păcate, lucrul acesta îl vede în fiecare zi o țară întreagă.
Oamenii nu au nicio vină, ei își doresc și merită să le fie mai bine. Numai că acest guvern, în afară de propagandă, nu are ce să producă bun pentru cei mulți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*