Rășinariul culinar

Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari (APAR) cu sprijinul Primăriei Rășinari, a realizat o broșură care cuprinde o sumedenie de rețete tradiționale din zonă.  Broșura este o dovadă a iscusinței gospodarilor rășinăreni, care i-au răsfățat pe numeroșii oaspeți sosiți pe aceste meleaguri. Broșura a fost lansată și in contextul in care Primăria Rășinari și APAR au căștigat pentru Mărginimea Sibiului titlul de ”Destinație Europeană de Excelență in Turism și Gastronomie Locală”, în urma unul concurs lansat de Comisia Europeană in anul 2015.

Delicii culinare

Broșura ,,Rășinariul culinar” prezintă în paginile sale rețete tradiționale și gustoase preparate de locuitori, de la aperitive, ciorbe (ciorbă ”acră”), feluri principale (sloi de oaie, drob) până la deserturi (plăcintă ”vărzar” cu urdă și mărar) și mâncăruri de post. Pe scurt, sunt prezentate secretele bucătăriei rășinărene iar imaginile îi provoacă pe cititori să încerce și ei, acasă sau chiar să facă o excursie la una din pensiunile comunei pentru degustare . Produsele tradiționale pot fi achiziționate in fiecare sâmbătă dimineată din Piața tradițională care are loc in centrul comunei.

Broșura se poate găsi la pensiunile din Rășinari, dar și online pe site-ul www.rasinari.travel/revista sau pe pagina de Facebook „Rășinari.travel”.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*