REACȚIA lui Cîmpean, după ce i s-a cerut demisia: „PSD Sibiu a sărit gardul”!

Președintele liberal al Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, afirmă că nu are nici o atribuție managerială în legătură cu activitatea operațională a aeroportului Sibiu, ca replică la solicitarea PSD Sibiu de a-și da demisia după incidentul de securitate de la aeroport.

Iată declarația de presă transmisă astăzi de Daniela Cîmpean:

În zilele în care s-au strâns zeci de mii de semnături pentru o posibilă grevă în sănătate, președintele PSD Sibiu și ministru în Guvernul PSD-ALDE, dl. Bogdan Trif, a marcat încă un moment important din istoria PSD Sibiu: a cerut din nou demisia președintei Consiliului Județean.

PSD consideră că ar trebui să demisionez pentru că la aeroportul Sibiu a fost o grevă de avertisment (între timp rezolvată de conducerea întreprinderii) ceea ce ar indica… grava mea incompetență managerială.

Dacă eu ar trebui să demisionez pentru o grevă de avertisment la aeroport, oare pentru bulversarea sistemului de pensii, a sistemului de salarizare în domeniu public, sau a mediului de afaceri prin intermediul sutelor de modificări la Codul Fiscal, cine ar trebui să demisioneze? 

Dar pentru scăderea salariilor a peste 40% din angajații sibieni, „respectați” de către PSD și care lucrează în sănătate în județul Sibiu, pentru protestele de stradă cu sute de mii  de participanți sau pentru grevele și protestele repetate ale sutelor de mii de români ignorați de guvernanți, cine ar trebui să demisioneze?  

După părerea președintelui PSD Sibiu ar trebui apoi să demisionez pentru că două persoane au sărit gardul la aeroport, „ceea ce îi pune în pericol pe sibieni”. 

Personal nu mi-e clar care este legătura logică pe care președintele PSD Sibiu o face între săritul gardului în curtea aeroportului și demisia președintelui Consiliului Județean. 

Dacă ar căuta pe Google de exemplu, ar afla că gardul Casei Albe, de departe una dintre cele mai păzite incinte din lume, este destul de frecvent sărit, sunt zeci de astfel de incidente de securitate în ultimele decenii și– cine știe?- dacă află de acum și PSD de ele, cu mare întârziere ca și în cazul incidentului de la aeroport, poate vor cere demisia retroactivă a președinților SUA de la acea vreme, pentru…. „incompetență managerială.”

Îmi fac din nou datoria colegială și îi informez încă o dată pe colegii din PSD că faptul că am fost aleasă președintă a Consiliului Județean nu m-a transformat nici în atotștiutoare, nici în conducător suprem, după modelul lui Nicolae Ceaușescu sau al lui Liviu Dragnea și, cu atât mai puțin, în “manager” a tot ce mișcă în județ. Nu am avut, nu am și nu voi avea nici o atribuție managerială în legătură cu activitatea operațională a aeroportului Sibiu. Întreprinderea publică are propria conducere și management independent, angajat pe bază de contract.

În final îmi exprim regretul că dl. Trif a aflat abia după o lună de acest incident, raportat de către conducerea aeroportului de îndată celor în drept. Cu adevărat regretabil este însă faptul că incidentul a devenit subiect de „atenționare” în Colegiul Prefectural, la o lună după ce s-a petrecut, deși  a fost catalogat ca fiind „incident minor” chiar de către doamna prefect Adela Maria Muntean.

Relatarea în presa locală sau națională a întâmplării, cu titluri reflectând mai mult sau mai puțin realitatea, au creat un val de imagine negativă la adresa Sibiului, datorat mai degrabă unor interese politicianiste decât interesului comun al sibienilor.

Incidentul rămâne desigur regretabil, însă cred că cei care au creat acest val de atenție negativă pentru Sibiu merită să se gândească  mai bine la misiunea publică și politică pe care o au și la interesul sibienilor.

Iată de ce cred, stimați colegi din PSD Sibiu, că de data asta, chiar ați sărit gardul!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*